Renault Scenic: scenic wil niet naar gasstand overspringen

Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

hallo allemaal,

wanneer k rijd wil de auto niet overgaan naar zijn lpg. het lampje knippert wel. Soms duurt het wel meer dan 30 min. voordat hij overspringt naar lpg. maar soms helemaal niet!! Hij start wel gewoon op benzine.

wie weet raad?

gr

john

john30

Geplaatst door john30 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

r mandjes (0), 16 jaar geleden

hoi even opnieuw comuter resetten. waarschijnlijk doet hij het dan weer. methode staat ook op deze site. contact uit witte stekkertje bij verdamper bruin en groen verbinden met draadje. zekering gas eruit. contact aan zekering erin ledje rood knipperen starten wachten schakelt vanzelf over op gas groen knipperen snel. 2 min wachten groen langzaam knipperen. klaar. contact uit. draadje weg en klaar.

biged1971 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=r mandjes]hoi even opnieuw comuter resetten. waarschijnlijk doet hij het dan weer. methode staat ook op deze site. contact uit witte stekkertje bij verdamper bruin en groen verbinden met draadje. zekering gas eruit. contact aan zekering erin ledje rood knipperen starten wachten schakelt vanzelf over op gas groen knipperen snel. 2 min wachten groen langzaam knipperen. klaar. contact uit. draadje weg en klaar.[/quote]
zoals jij het beschrijft reset je de boel niet maar leer je hem opnieuw in...
vertel eens meer over je auto ,type,motor,en type lpg

hoorn666 (0), 16 jaar geleden

Dat probleem hebben wij dus ook. Het blijkt dat hij overspringt op het moment dat je even remt. Bij de dealer hadden ze een heel leuk verkoopverhaaltje dat het vanzelf ging na een bepaalde tijd, nee dus na een bepaalde bocht. Het kan heel vervelend zijn als je op de snelweg bent weggereden en je hele benzinevoorraad wegstookt. Heb je overigens ook het probleem dat de benzine indicator in het dashboard steeds minder aangeeft en in het rood komt terwijl je gewoon op gas rijdt. Als je dan gaat tanken om het piepen en de indiactor weg te krijgen, gaat er maar 20 liter in je tank.

r mandjes (0), 16 jaar geleden

heb zelf een scenic uit 98 1600 met 8 kleppen (7km?)met eurogas inst. nadat de computer weer in de basisstand was gezet schakelde hij weer over. had ervoor de accu los gehaald om de koppakking te vervangen en dat kan dus problemen geven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.