Renault Grand Scenic: wel of niet

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

ik overweeg om een grand scenic 2.0 uit 2004 te kopen.

maar nu word ik door een aantal mensen geadviseerd om dit niet te doen ivm electrische storingen die bij deze auto's nogal eens voor schijnen te komen.

heeft iemand hier ervaring mee? ik kom op deze site niet veel klachten hieromtrend tegen.

overigens is prijstechinsch een 1.6 benzine of een 1.5 diesel interssanter, maar is deze motor niet te licht (105pk)voor zo'n auto (1400kg)?

bas416

Geplaatst door bas416 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Icedude (0) PRO, 16 jaar geleden

Kan je rustig kopen hoor, storingen vallen mee.
Lijkt alleen zo erg omdat er hier legio mensen zijn die continue alleen maar aan het roepen zijn hoe slecht Renault is......en in veel gevallen is dat zo omdat ze dat GEHOORD hebben.......
Is zo; Renault kent problemen maar dan koop je een VW en die gaan NOOIT stuk of zelfs een Mercedes, NOOOOOIT stuk........of wacht!! >> Die gaan OOK gewoon stuk hoor!

Is voornamelijk nog een overblijfsel uit de tijd van de Laguna 2; die hadden wel storingen.
Niemand vermeld daar echter bij dat Renault op het gebied van electronische snufjes en dergelijke één van de voorlopers is en derhalve krijg je ook meer problemen dan wanneer je afwacht tot alle andere fabrikanten iets hebben en er alle storingen al uitgehaald hebben.

Dit type kan je rustig kopen hoor, kan altijd wat gebeuren maar het valt reuze mee.
De andere motoren die je aangeeft zijn nog best potent hoor, maar natuurlijk wel "instapklasse" motoren. De 2 liter heeft toch net dat beetje extra......

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Icedude]en in veel gevallen is dat zo omdat ze dat GEHOORD hebben...[/quote]
Iets wat men hoort en wordt verteld is dan ook gebeurt nietwaar ?

Gr. paul

Icedude (0) PRO, 16 jaar geleden

Inderdaad!
Ik heb gehoord dat in het jaar 2000 de wereld zou vergaan.
Ik heb gehoord dat Elvis nog leeft.
Ik heb gehoord dat we het kwartje van Kok terug gingen krijgen.

Even recapituleren; je hebt helemaal gelijk!

Dus laten we vooral een automerk ten gronde richten door te klagen over alle problemen waar wel eens van GEHOORD hebben!

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

Laat ik het anders zeggen. als consument hoef je een bepaald merk niet zelf de grond in te boren daar is een merk heel goed zelf voor toe in staat. oa verkoopcijfers zijn daar vaak een levend bewijs van.

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.