Renault Scenic: slaat niet aan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: k4m 700

auto is binnengekomen met de klacht slaat niet aan.auto uitgelezen -geen storingen in de re inspuiting en start vergrendeling.bdp sensor +stekker is al vervangen door andere garage.in liijst van parameters blijft het toerental op 0 rpm tijdens starten.zelf nieuwe bdp +stekker vervangen en bedrading door gemeten van RE 120 naar bdp stekker ,is ok.
wat ook opvalt is in de lijst van staten het commando aansturing benzinepomp relais op niet actief blijft staan terwijl het relais wel inschakeld en de pomp draait +-2sec.
ga morgen kijken of ik ergens een scoop kan regelen om het signaal van de bdp te meten ,iemand hier nog suggesties. bvd

abc

Geplaatst door abc (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jhl (0) PRO, 16 jaar geleden

slaat hij niet meer aan of gebeurt dit af en toe?

MB (0) PRO, 16 jaar geleden

Toevallig de zekering van de achterruitenwisser niet kapot?
Dit hebben wij ooit gehad toen startte de auto ook niet.

abc (0) PRO, 16 jaar geleden

ondanks dat ik de kabels heb door gemeten van de bdp naar de re bleek toch hier het probleem te zitten,met een scoop meting kreeg ik een verstoord signaal op de computer heb aparte draden getrokken van de bdp naar de re en auto loopt weer

hoogfrequent (0), 16 jaar geleden

[quote=abc]in liijst van parameters blijft het toerental op 0 rpm tijdens starten.zelf nieuwe bdp +stekker vervangen en bedrading door gemeten van RE 120 naar bdp stekker ,is ok.
wat ook opvalt is in de lijst van staten het commando aansturing benzinepomp relais op niet actief blijft staan terwijl het relais wel inschakeld en de pomp draait +-2sec.



ga morgen kijken of ik ergens een scoop kan regelen om het signaal van de bdp te meten ,iemand hier nog suggesties. bvd[/quote]
Met scope natuurlijk prima, echter met multimeter ook goed te meten (stand wisselspaning voor signaal en op weerstand doormeten).

Relais wordt altijd 2 sec aangestuurd zodra op contact gedaaid. Dus dat is normaal. Daarna zal ecu pas weer relais aansturen als er startinfo is. Alles lijkt er op dat bdp sensor signaal niet goed/voldoende is. Liefst meten bij ecu maar dan heb je denk ik speciale steker nodig. Is juiste type bdp sensor wel geplaatst? En wat is je startspanning? Onder de 10V geeft vaak problemen terwijl startmotor nog redelijk rond draait.

hoogfrequent (0), 16 jaar geleden

Ik zie zojuist dat onze berichten elkaar gekruist hebben. In ieder geval is probleem opgelost.

Bij Laguna komt nog al eens voor dat bdp signaal verstoord wordt door startmotor. Mogelijk is met bedrading op zich niets mis maar pikt deze stoorsignalen van de startmotor op (vonken koolborstels).

dafcoupe (0) PRO, 16 jaar geleden

Klopt heb ik enkele jaren terug ook eens meegemaakt. Is daar niet een service bulletin over geweest ? Weet iemand dat ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.