Renault Scenic: elektrische storingen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16-16v

als ik op de rem trap gaat mijn daschbord verlichting branden, tevens ook mijn mist achterlicht.ook gebeurt het dat de knipperlichten zwak branden mijn remlichten branden ook zwak .ook als ik de rem intrap en de voorruitenwisser staat aan gaat mijn achterruitenwisser ook heen en weer en brand het mistlampje op het dashboard, tevens als de auto ook in de achteruitgaat brand het. ik heb diverse massa punten gecontroleerd en ook alle lampjes nagekeken alle lampjes waren goed.

wie kan mij helpen want ik weet het niet meer

alvast bedankt sylvia

sylvia1968

Geplaatst door sylvia1968 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 16 jaar geleden

Dit is toch een massa probleem.
de meest voor de hand liggende plaats is bij de achterlichten.

mvg,
Hans.

Theo Sparenburg (5), 16 jaar geleden

Kort geleden een lampje verwisselt? Hoewel het eigenlijk niet gaat heb ik weleens meegemaakt dat een dergelijke rare storing werd veroorzaakt door de montage van een verkeerd lampje (duplo inplaats van enkel of andersom in een achterlichtunit)

vr.gr. Theo

Quarks (0), 16 jaar geleden

Ik heb precies hetzelfde probleem gehad. Ook naar het doormeten van alle contacten kwam ik tot de conclusie dat er niets verkeerd zat. Uit eindelijk net toen ik het op wou geven bedacht ik me dat de contacten ook via de lampen doorgemeten zouden kunnen worden. Dus heb ik alle lampen er maar eens uit gedraaid. Toen bleek dat het doormeten van de massa geen goed resultaat gaf. Wat het bij mij uiteindelijk was dat de connector pinnen van de massa geen contact maakten. Na deze weer eens goed bij gebogen te hebben waren ineens alle problemen opgelost. Ohja het was hetzelfde probleem bij beide achter lampen units.

Wat je altijd zou kunnen proberen is om te testen of het bij jou ook een massa probleem is, is door de massa op het printje van de lampen direct op een blank stuk chassis van de auto aan te sluiten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.