Renault Scenic: Verwarming soms perfect, dan weer koud

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 8V

Scenic 1998, waarbij de kachel,verwarming 5 dagen perfect is en dan opeens krijg je geen warmte meer, het is een 1.6E met handbediende airco.
Thermostaat is vern, er zit geen lucht in het systeem, hebben deze een kraan?? of klep???. [motortemperatuur is goed]
wie heeft hier ervaring mee en kan mij een tip en of oplossing geven.
Alvast bedankt Gerrit 06-55356595

gerritcadillac

Geplaatst door gerritcadillac (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

AS1 (105), 16 jaar geleden

Renault gebruikt geen kachelkraan. Als de slangen naar kachelradiateur heet worden, maar deze wordt toch niet warm, dan moet je het in dit geval dus zoeken in de kleppen in het dashboard.

peterh8902 (5) PRO, 16 jaar geleden

hoe ziet koelvloeistof eruit? bruine massa of helder? vaak is bij dit soort auto's verkeerde koelvloeistof gebruikt welke inwerkt op het koelsysteem en zo vormt zich een bruine massa welke ook de kachelradiateur gaat verstoppen.

peter

gerritcadillac (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo Meedenkers,alleerst bedankt, Auto kwam vandaag, en verwarming was redelijk goed, ik denk zelf dat de radiateur een beetje verstopt zit, koelvloeistof was vrij helder, maar klant rijd zonder aanjager aan, is een oudere man en ik denk dat het aan hem zelf licht, hij draait overal aan en weet het dan niet meer. heb hem alles nog eens goed uitgelegs en met hem gereden, en nu was alles goed.
Dus ik wacht af. nogmaals bedankt, en graag tot wederdienst bereid.
Mvgr Gerrit

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.