Renault Laguna: Schakelprobleem?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Hallo, telkens als ik schakel hoor ik na het opkomen van de koppeling een tik onder de auto(volgens mij halverwege tot achter). Weet iemand wat dat zou kunnen zijn?

rolfeurope

Geplaatst door rolfeurope (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

markievandetuftufclub (0), 16 jaar geleden

missschien je stang van je versnellings pook. Kijk eens hoeveel speling die heeft. Wat doet je pook als je de koppeling laat opkomen?

rolfeurope (0), 16 jaar geleden

Hallo, nee de pook blijft prima en schokt ook niet. Het is alleen na het opkomen van de koppeling en soms zit er een vertraging tussen het opkomen en het geluid(paar seconden).

markievandetuftufclub (0), 16 jaar geleden

Tikt het alleen als je de koppeling laat opkomen of ook als je deze intrapt En waar precies komt het vandaan. Is het geluid hard.... Doet ie het in alle versnellingen. laat 1s met deur open je koppeling op komen en dan z8 wegrijden ( op een rustig wegje ofzo) kun je goed horen waar het vandaan komt. Lijkt me zeer zeker op je stang van je pook die plaats en beweegt altijd wat als de koppeling opkomt kan zijn dat deze ergens tegen aan loopt

8je (0) PRO, 16 jaar geleden

Verbinding tussen pook en versn. bak gaat bij deze laguna via kabels.
Wat nog wel eens voorkomt is dat de uitlaat rammelt. Dit wordt veroorzaakt door het flexibele stuk in de voorste uitlaatpijp.

rolfeurope (0), 16 jaar geleden

Hallo, het is alleen bij het opkomen. Het geluid lijkt onder de auto, eerder achter dan voren te komen. Het geluid klinkt niet goed en treedt steeds vaker op. Het is alleen na het opkomen van de koppeling na het schakelen. Soms duurt het iets langer voordat je het hoort. Het is een kortstondig geluid. Bij het schakelen bij hogere toeren klinkt er niets. Ik schakel vaak bij lagere toeren i.v.m. zuinig rijden. Het lijkt of die terugval naar te lage toeren het geluid produceert.

markievandetuftufclub (0), 16 jaar geleden

Daar was ik niet van op de hoogte dat jou verbinding met kabels gaat. Inderdaad dan zou je uitlaat ook een optie kunnen zijn wat 8je zegt...... Is het een klap of een schrapend geluid...??? Te weinig toeren is netzomin goed als teveel toeren......

rolfeurope (0), 16 jaar geleden

Het is eerder een klap dan een schrapend geluid. Het klinkt niet als een resonantie.

goldtop (0), 16 jaar geleden

Ik had laatst dat het hitteschild boven de uitlaat losgeraakt was en op mijn uitlaat rammelde bij de einddemper.
Kijk hier eens naar, hitteschild is best lang en groot.

rolfeurope (0), 16 jaar geleden

Ja, dat zal ik doen. Ik vind het alleen raar dat het alleen net na het opkomen van de koppeling gebeurt, toch?

goldtop (0), 16 jaar geleden

Misschien toch resonantie in de vorm van een klapperend hitteschild.......'t is een gok maar je weet maar nooit

markievandetuftufclub (0), 16 jaar geleden

en omdat je het halverwege tot achter hoort is de kans best groot dat het je uitlaat is..... Ik denk als je je koppeling laat opkomen dat de motor dan van stationaire stand naar meer toeren gaat waardoor je uitlaat ook door de gassen heen en weer kan schokken en dat je dan best wel een kans heb als die ergens tegenaan zit of los zit..... en klapt/bonkt

rolfeurope (0), 16 jaar geleden

Hallo, ik heb er vanmiddag nog eens goed opgelet. Het is niet zozeer na het schakelen maar als je gas geeft om snelheid te maken en je hebt de juiste snelheid en dus je gas iets loslaat om constante snelheid te rijden dan geeft het een licht kort schurend geluid. Wie o wie denkt het te weten?

sgm (0), 16 jaar geleden

Misschien de rubber van de achteras-ophanging stuk. Kan in de garage snel gecheckt worden.

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

kathalistor los,sla eens onder tegen je kat aan ofdat er dan iets rammelt of pak de uitlaat achter beet en schud er eens mee op en neer

boers706 (0), 16 jaar geleden

onze auto had last van een tikkend geluid (irritante rammel) bij optrekken, dit kwam doordat het rubber in de motorsteun aan de bovenkant van de motor aan de kant van het rechtervoorwiel een beetje naar boven was gekomen, waardoor bij optrekken de motor een beetje kantelde en de motor tegen het ijzer aan kwam. een ringetje er onder en het geluid was weg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.