Renault 0: schudden bij stilstaan Renault Scenic 1999 (2e model)

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 16 v

Hallo,

Ik ben sinds een half jaar in bezit van een Renault Scenic. Hij heeft een nieuwe distributieriem gehad, waterpomp is vervangen. Nu heeft hij vanaf het begin dat als hij stil staat voor een stoplicht hij schud als een gek (ik zit dan te wippen in de auto). De garage zegt dat het normaal is maar lijkt dat ie op een cilinder minder draait. Tijdens het rijden heb ik hier geen last van. Nu heeft het garagebedrijf waar van de auto komt gezegd dat ik maar naar een gasbedrijf moet gaan. Hij doet het op bezine ook maar in mindere mate. Ik heb gehoord dat gas daar gevoeliger voor is. Dus ik denk dat het geen gasprobleem is, maar juist iets in de motor. IK stelde laatst iemand de vraag en die zei bobine? Garage zegt: nee zelfs auto met nieuwe bobine doen het. Ik heb geen vertrouwen meer in dat bedrijf en daarom probeer ik hier iemand te vinden die misschien mij een antwoord kan geven of ervaring heeft gehad met dit probleem.

Michel1970

Geplaatst door Michel1970 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

AS1 (115), 15 jaar geleden

Bij het zien van de titel dacht ik: LPG auto zeker? Ja dus...
Kijk niet raar op als de cilinderkop is versleten (kleppen uitgesteld). Hij ploft een beetje in de uitlaat? Loopt beter bij iets gas geven?

Michel1970 (0), 15 jaar geleden

Er is recentelijk ook nog een lambdasonde vervangen omdat volgens een gasbedrijf dit het euvel was. Dit zou de oplossing zijn daar durfde hij vergif op in te nemen. Het probleem was hier niet mee opgelost. Als je rijd met de auto rijd hij ook mooi. Alleen als hij over gaat van benzine naar gas dan geeft hij even een terugslag. Nee hij geeft geen plof en bij gas geven maakt dat niet veel uit dat hij iets beter gaat lopen.

AS1 (115), 15 jaar geleden

ok, hij loopt dus niet beter bij hogere toerentallen.
Is al gekeken naar een kapotte motorsteun en getest op een lek inlaatspruitstuk?
Anders moeten ze toch maar eens een nieuwe bobine proberen. D.w.z. je hebt 4 bobines, voor elke cilinder een. Even stuk voor testen met een nieuwe.
Dat als deze auto's staan te schudden is natuurlijk onzin.

Michel1970 (0), 15 jaar geleden

Niet als ik stil sta dan helpt meer gas geven niet echt. Maar als ik rij met de auto heb ik dus nergens last van.

AS1 (115), 15 jaar geleden

Als je rijdt is de belasting op de motor anders. Ik zou zeker laten controleren op een kapotte motorsteun of lek inlaatspruitstuk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 0 of stel zelf een nieuwe vraag.