Renault Megane: Schudden motor rond 1500 toeren

Bouwjaar: 2000

De motor van een Megane 1.6 16v schudt enigszins rond de 1000 - 1500 toeren; dit is te zien aan de motor, te voelen in de auto en ook te zien aan de pook die heen en weer danst. Wie weet wat dit kan zijn? De motor loopt verder mooi, volgens mij heeft het eerder met de motorophanging te maken. Maar daar kan ik niets bijzonders aan zien. Het is een auto op LPG met 167000 km's op de teller, en de motor is recent door een garage gereviseerd.

Verder komt er bij deze auto soms een hoog geluid weg uit het gebied van de dynamo, stuurbekrachtigings-pomp, airco-pomp. Ook dat is tijdens het rijden in de auto te merken. Iemand enig idee?

Johannes5653

Geplaatst door Johannes5653 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

mpo (0), 18 jaar geleden

motosteun rubbers ( voor het schudden)

dat hoog geluidje zal wel ja snaar zijn (v-snaar, multieriem) als deze versleten of te slap staat dreigt deze gauw een irritante geluid te veroorzaken.

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Loopt tie niet op 3 poten bij dat toerental, dat veroorzaakt ook schudden.

Paul8518 (0) PRO, 18 jaar geleden

2 vragen:
Bij stationair draaien schud het motorblok dan 0,5 tot 1 cm heen en weer?

Bij stationair: staat de multiriem ( bij de dynamo) tussen de rollen te klapperen? (op en neer)


Johannes5653 (0), 17 jaar geleden

Hoi Paul,

Beetje een vertraagde reaktie van mijn kant, maar ik lees je reaktie nu pas. Mijn vraag over het schudden van de motor geldt nog steeds, de vraag over het hoge geluid niet meer. We hebben de auto vlak na mijn posting gekocht en er tot nu toe geen spijt van gehad: geen problemen en hij rijdt prima. Alleen de motor schudt bij stationair toerental nog steeds, maar rondvraag bij wat dealers leerde destijds dat deze motor daar vaker last van heeft. Inderdaad een uitslag van ongeveer 1 cm (zo uit m'n hoofd). Waar denk je aan? Hij loopt niet op drie poten.

Devvo (0) PRO, 17 jaar geleden

is een K4M als ik het goed heb??



dat schudden en dansen van de pook is normaal ook als je het in je stoel voelt is het niet gek


hoort erbij doen ze allemaal zolang hij op 4 poten loopt is er nik saan de hand....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.