Renault renault megane 1.6: kachelradiateur

Bouwjaar: 1996

ik heb het volgende probleem: mijn kachelradiateur blaast alleen nog maar lauwe lucht. Onlangs mijn koppakking vervangen. Dit schijnt de oorzaak te zijn van het probleem. Door voortdurend koelvloeisof bij te vullen is de radiateur waarschijnlijk verstopt geraakt door kalkresten. Ik wil hem dus vervangen echter ? Onder het dashboard ( naast het gaspedaal ) zit een klepje waarachter de radiateur verstopt zit. De kachelslangen zitten hieraan vast ( gegoten ). Als ik dus de radiateur wil verwijderen zal ik die buisjes door moeten zagen waardoor het klepje onbruikbaar wordt.

Mijn vraag derhalve is: wie heeft ervaring met dit probleem / als ik nu een nieuwe radiateur koop krijg je er dan zo'n klepje bij die je bijv. terug hunt plaatsen door ze aan de slangen terug te klikken ( dus niet via zo'n gegoten klep ) ? Dit schijnt wel te kunnen bij peugeot en citroën dus waarom niet bij de renault ?

Ben erg benieuwd of iemand mij kan helpem. Volgens de garage moet het hele dashboard eruit maar dat doe ik liever niet gezien de temparatuur nu ( veel plastic ).

vriendelijke groet uit Dedemsvaart

peterplas

Geplaatst door peterplas (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

peterplas (0), 18 jaar geleden

bestaat er eigenlijk een mogelijkheid de radiateur te vervangen door een ander merk ( peugeot / citroën )?

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

Dashboard moet er compleet uit.Koelsijsteem goed spoelen nogmaals.Ook evt lampjes van klok en kachelpaneel gelijk vernieuwen.

jan-willem5096 (0), 18 jaar geleden

hallo, ik heb het zelfde gehad met m'n megane scenic.
in de motor ruimte de slangen naar de kachelradiateur losgemaakt
je kan er wel slecht bij.2 stukken tuinslang hier aangemaakt 1 in een emmer en de andere aan de kraan zo doorgespoeld hierna nog een keer de slangen gewisseld en doorgespoeld in de andere richting.
zat in wel wat rommel in maar niet veel. doet het nu alweer een jaar probleemloos.
ik hoop dat je hier wat aan hebt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.