Renault Megane: Storingslampje airbag

Bouwjaar: 1996

Bij een Renault Megane uit 1996 blijft het lampje van de airbag branden. Dit is gekomen nadat er was schoongemaakt onder de voorstoelen. Alle stekkers van de airbag die onder de stoel zitten, zijn gecontroleerd en zitten allemaal goed. Bij het uitlezen met de KTS 650 van Bosch gaf hij een storing aan in een plus/min-aansluiting. De storing is nu gewist en is ook niet meer terug gekomen. Het lampje blijft echter nog wel branden. Ook nog geprobeerd om de minpool af te koppelen, maar het lampje blijft dan nog branden. Wie heeft nog een tip?

arjankempeneers

Geplaatst door arjankempeneers (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Edwin2581 (0) PRO, 18 jaar geleden

stekkers onder de voorstoelen afknippen en rechtstreeks verbinden het beste is solderen

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Als er geen storingen aanwezig zijn en toch brand het lampje, dan is de airbagmodule vergrendeld (of defect).

klaasvaak15 (0), 16 jaar geleden

[quote=Henk Nobach]Als er geen storingen aanwezig zijn en toch brand het lampje, dan is de airbagmodule vergrendeld (of defect).[/quote]
Beste Henk,

Ik zag jouw bericht staan toen ik op zoek was naar een bijdrage ivm airbaglampje die brand van een megane 1996. Ik zag dat jij als bijdrage gaf dat of de airbagmodule kapot of vergrendeld is.

Ik heb het zelfde probleem met een megane uit 96, ik heb de kachelradiateur vervangen en alles weer in oude staat terug gebracht alleen dat airbag lampje wil niet meer uit. Ik heb op advies van de dealer de blauwe stekker onder de stoelen door gesoldeerd maar dat bracht niet het resultaat dat het lampje uitging. Kan het zijn dat ik met het vervangen van de kachelradiateur de airbagmodule heb vergrendeld? en is het dan ook mogelijk deze weer te ontgrendelen?

Graag hoor ik van je

ge bob

vw_audi (0) PRO, 16 jaar geleden

na het doorverbinden moet de computer wel gereset worden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.