Renault Scenic: shuin afslijten achterbanden

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Ik heb een bericht gelezen van Ene Joke metzelfde probleem. Hoe is dit afgelopen? zijn er nog meer mensen met dezelfde problemen. Mijn beide achterbanden slijten aan de buitenkant sneller af dan aan de binnenkant. Heb nu 38.000 km gereden. Binnenzijde is nog 5 mm (normaal dus); de buitenzijde is minder dan 2 mm, niet normaal dus. Ik weet, dat de wielstand niet te corrigeren is, zoals dat met de voorwielen kan. Deze hebben trouwens nog een profiel van 4,5 mm. Ik ben zeker geen wegpiraat, rijd gemiddeld tussen 1 op 12 en 1 op 12,5 dus daar kan het echt niet aan liggen. Wie helpt?

Mukkie

Geplaatst door Mukkie (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

De wielstand aan de achterzijde is welliswaar niet te corrigeren, maar dat wil nog niet zeggen dat de wielgeometrie in orde is! Daar komt je probleem weg.

Sytze

renaultfan (0), 18 jaar geleden

Heb het bericht gelezen van Cornelis uit Dronten zit met het zelfde probleem. Bezit een scenic juni 2005 diesel.
bij de eerste beurt 30.000km viel me al op dat de banden achter vlugger sleten dan voor en ook aan de buitenkant.
Rond de 40.000 begon ik me zorgen te maken. Navraag bij de garage na antwoord van Renault ;is normaal en valt binnen de tolerantie. Dit is mijn derde scenic ik reed hiervoot gemiddeld 80-90.000 km met banden voor, en achter 150.000 km
dit waren dan Michellin banden, dus scheuren doe ik niet. Bij De bandenspecialisten vind men de tolerantie zo groot dat Renault zich altijd vrij kan pleiten, bij het geen ik rij aan km over 3 jaar ben ik dadelijk 3a4 maal mijn banden aan het wisselen, ongehoord is hier nu niets aan te doen.
Is ook niet even op te lossen met wielgeometrie volgens mij, dan had de garage wel een voorstel gedaan. Wie oWie weet de oplossing , Fabrieksfout?

sanderrenault (0) PRO, 18 jaar geleden

dit is een bekend probleem bij renault bij de megane II en de scenic II ga bij dealer langs en laat achterbrug controleren en er bestaat een speciale regeling van bijloop de renault nederland voor

Lagunadriver (0), 18 jaar geleden

Ik heb zelf een Laguna II en ik heb hetzelfde probleem. Bandjes kosten maar
€ 250,- ps. Moet er binnenkort weer twee vervangen. Een tip, laat het NOOIT bij de Renault dealer doen. Die is een stuk duurder dan bijvoorbeeld Profile. Scheelde mij al ongeveer € 40,- per band.

graalus (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij de dealer is het wel incl:monteren,balanceren.
Dan is het ook nog te hopen dat ze je wielsensoren heel houden
anders kun je alsnog langs de dealer om deze evt te vervangen en
in te leren.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

[quote=Lagunadriver]Ik heb zelf een Laguna II en ik heb hetzelfde probleem. Bandjes kosten maar
€ 250,- ps. Moet er binnenkort weer twee vervangen. Een tip, laat het NOOIT bij de Renault dealer doen. Die is een stuk duurder dan bijvoorbeeld Profile. Scheelde mij al ongeveer € 40,- per band.[/quote]
Toen ik een jaar of twee terug voor mijn Renault aan nieuwe banden toe was gaf mijn dealer me de allerlaagste prijs voor vier bandjes. Per vier was Profile echt véél duurder. Daarna mijn bandenbeun gebeld en die vertelde me dat als ik ze voor die prijs kon krijgen bij Renault hij niet eens zijn boek open wilde maken. Precies dezelfde michelin banden, incl balanceren, uitlijnen. Enigste wat jammer was was dat ze er toen geen nieuwe ventielen in hebben gezet want die waren slecht, maar ok waar doen ze dat tegenwoordig nog zonder eerst te vragen...

dvries (0), 17 jaar geleden

dit afslijten is een bekend probleem, altans voor degene die een scenic 2 of megane bezitten.
Ik zelf rij ook een scenic 2 en heb bij 29000 km zowel voor als achter banden moeten vervangen
Bij renault doen ze hier helemaal niets aan.
de reden was volgens de garage het weggedrag in bijzondere situaties.
Deze zou nu veel veiliger zijn.
Maar opel heeft hier met de safira toch geen last van en deze auto heeft ook een veilig weggedrag
Bij mijn vorige scenic (een scenic 1) was ik bij 50.000 km nog niet aan de vervanging van de banden toe.
al met al voor mij na ,23 jaar renault rijden , toch een reden om, bij aanschaf van een volgende auto, eens verder rond te kijken

8je (0) PRO, 17 jaar geleden

Auto laten uitlijnen, als de waarden v.d achteras buiten de tolerantie's vallen neemt de dealer contact op met Renault nl voor e.v.t. vervangen van achteras.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Wat zijn die toleranties dan, Bert?

Sytze

8je (0) PRO, 17 jaar geleden

Camber: -1*25'
Toespoor totaal 0*35'+/- 25'

Bert

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Bedankt Bert!

Sytze

Peter159 (0) PRO, 17 jaar geleden

Helaas komt dit niet allen voor bij alleen de Scenic en de Megane 2 uitvoering.
Ik heb het ook al bij een Modus meegemaakt, Daar moest op advies van Renault technische dienst Rechts achter een nieuwe astap gemonteerd worden.
renault heeft ook een deel van de kosten van de banden vergoed,
Hier schijnen tabellen voor te zijn waar men een deel van de kosten van de banden vergoed.
uiteraard dient men een deel zelf bij te betalen.

De dealer kan U hierover alles vertellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.