Renault Scenic: Slaat niet aan!

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5dci

Goedendag mensen,

Ik heb hier een scenic II binnen gekregen met het volgende probleem: auto is slepend gebracht, nw brandstof filter gemonteerd omdat de oude door andere garage kwijt is gemaakt, systeem goed ontlucht, maar DE MOTOR WIL NIET AANSLAAN,wel slaat deze aan met start pilot maar voor eventjes en daarna slaat hij weer af.
auto uitgelezen en de codes gewist ,daarna weer gestart met remmen reiniger(dit keer) sloeg aan maar na weer een minute slkaat hij af, weer uitlezen: GEEN DEFEKT,maar toch slaat hij nog niet aan`
ik heb de gloeibougies vervangen, 3 waren kapot, de pomp pompt wel door en op de verstuiverskomt een harde straal als ik deze de leiding open maak...

Ps. op daschboord gaf deze aan (INSPUITING CONTROLEREN) ...ZIT OP DEZE AUTO EEN OPVOERPOMP IN DE TANK?...ZIT HIEROP EEN ZOGENAAMD DODEMANSKNOP DIE DE DIESEL AFSLUIT?
GRAAG WAT TIPS

Wat kan het zijn,weet iemand hiermee raad? alle info van harte welkom
mvg abccorrect

abccorrect

Geplaatst door abccorrect (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

8je (0) PRO, 14 jaar geleden

Wat was de foutcode die je gewist hebt?
Als je die niet meer weet zou ik beginnen met de controle of je tijdens starten een toerental signaal hebt en wat de brandstofdruk is. Wat je vooral NIET moet doen is de brandstofleiding losdraaien, de druk is nogal hoog. (tijdens starten minimaal 250 bar...)

Bas_petiet (0) PRO, 14 jaar geleden

Is er wel de juiste brandstof getankt? Volgens mij heeft een senic geef dodemansknop, een kangoo 1.5 cdi (k9k)daarintegen wel, als hij er zit moet hij rechts onder de motorkap zitten dat kun je even controleren. Wat je ook nog kunt proberen is om even de accupolen los te koppelen zodat de Ecu zich reset. Graag nogmaals uitlezen, en de eventueel de foutcodes hier melden.

abccorrect (0) PRO, 14 jaar geleden

met accu polen los, is al gedaan een paar keer, de dealer heeft al een nieuwe BDP-sensor gemonteerd en geeft ook signaal....ik meet op de verstuivers een spanning van 1.78volt ,dit kan nooit voldoende zijn?!
wat stuurt deze verstuivers aan?, naar mijn weten zit gewoon diesel in de tank maar ga voor de zekerheid toch een losse jerrycan naast hangen om het zeker te weten dat de motor diesel krijgt!!!

de codes die ik uitgelezen heb met Gutmann: 513( diesel injector cil.1), 1669 (HOOFDRELAIS)
Kan iemand mij vertellen waar deze hoofdrelais zich bevindt?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.