Renault Laguna: Slot achterklep reageert niet op centrale deurvergrendeling

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6- 16V

De achterklep van mijn Renault laguna( 1999) is enkel nog met de sleutel te bedienen. Het reageert dus niet meer op de afstandbediening. Daarbij is het ook vaak zo dat je de sleutel kunt blijven draaien zonder dat er iets gebeurd. Heeft iemand hier een oplossing? Alvast bedankt voor de tip!

Barnie

Geplaatst door Barnie (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

teunissen (0), 13 jaar geleden

draden kontroleren die van de carroserie naar de achterdeur lopen, deze gaan vaak stuk door dat de draden
daar elke keer torderen.

Ed Ang (0), 13 jaar geleden

- Draadbreuk: kan, maar ligt niet voor de hand
- Motor versleten: goed mogelijk
- Mechaniek is losgeschoten: zeer goed mogelijk

Het beste wat je doet is om het kunststof binnenwerk te demonteren zodat je er bij kunt. Zo kun je in ieder geval uitsluiten of de mechaniek nog wel goed in elkaar zit. De motor zit met een clip vast aan een lange metalen staaf met schroefdraad op het uiteinde. Als deze clip hier niet meer op zit, dan weet je genoeg en is het een kwestie van even de clip weer erop zetten.
Is er niks mis met de mechaniek, dan checken of de motor via de draad stroom krijgt. De simpelste manier is om gewoon een autolampje op de draad te zetten en dan de vergrendeling te bedienen. Het lampje zou als het goed is moeten branden. Gebeurt dit niet, draadbreuk. Doet brandt het lampje wel, dan zal er iets mis zijn met de motor: of versleten of gewoon kapot. Als het versleten is, zou je kunnen proberen om het weer gangbaar te maken met WD40. Maar als ie versleten is, zou je dat wel moeten kunnen horen en/of een lichte beweging moeten zien als je de vergrendeling bedient.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.