Renault Grand Espace: Slot portier rechts achter reageert niet op afstandsbediening

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0

Ik ben in het bezit van een Renault Grand Espace III automaat, 3.0 , bj 2000. De portier rechts achter reageert niet meer op mijn afstandsbediening. Als ik de auto op slot doet via de afstandsbediening, gaan de overige deuren wel op slot, maar rechts achter niet. Deze kan ik gewoon op en dicht doen ondanks dat de rest wel op slot zit. Zowel via de afstandsbediening als via "handmatige" centrale vergrendeling( rode knop bij het verlichtings paneel bestuurder) blijft het probleem bestaan. Nu heb ik her en der gelezen op het internet dat het resetten van je auto sleutel soms kan helpen in dit soort gevallen. Dus dat je auto de sleutel opnieuw leertg kennen of zoiets?. Deze procedure staat niet in de handleiding en ik kan deze procedure nergens op het internet vinden. Je moet je sleutel dan in bepaalde standen zetten in het slotcontact?. Wie kan mij daarmee helpen?. Ben nieuw op deze site, dus ben nog niet goed op de hoogte hoe dit allemaal werkt :-) Alvast enorm bedankt!!!
Mvg, Ivan.

IRB1971

Geplaatst door IRB1971 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Heino4267 (110), 9 jaar geleden

Het opnieuw programmeren gaat je niet helpen, want de afstandsbediening werkt correct.
Mogelijkheden zijn nog dat het slotmotortje in het portier rechts achter niet meer werkt (na 15 jaar), of dat er een draadbreuk zit in de deurdoorvoer.
Dar kom je alleen achter door de deur open te maken en te meten op de motorcontacten wat daar aankomt aan spanningen bij open/sluitcommando.

nico1 (0), 9 jaar geleden

Ivan, ik heb bij mijnEspace inmidels dit probleem gehad met 3 deuren, en ja... alle drie een draadbreuk bij de kabeldoorvoer, dat is een rubberen harmonica tussen deur en stijl... even openmaken en de gebroken draad even strippen en aan elkaar vastsolderen met een krimpkousje er om...

IRB1971 (0), 9 jaar geleden

Heren, enorm bedankt voor de aangeboden oplossingen. Het bleek uiteindelijk toch een kabelbreuk te zijn bij de kabeldoorvoer van de deur. Probleem was binnen 10 min gefixt 😄
Kan weer met een gerust hart de auto geparkeerd achter laten!😄
Heren, nogmaals mij dank.

Ivan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.