Renault Espace: horten en stoten espace 3, bj 2000, V6

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 3 liter V6

Ik heb een Espace 3 van bj. 2000, 3 liter V6 automaat op LPG met 250.000km. Sinds kort loopt de motor erg slecht, horten en stoten en komt moeilijk op snelheid. Terugslaan door de inlaat. Het begon enkele weken geleden een beetje bij koude motor na 1km rijden maar was na 10km dan over. Daarna werd het bij elke rit erger. Soms was het ineens over. Het probleem treedt op met benzine en LPG, maar is op LPG erger. Als ik met koude motor op benzine wegrijd loopt de motor een halve kilometer nog goed. Ik heb het bobineblok vervangen met een andere gebruikte maar dat helpt niet. Alle aansluitingen van de PLG installatie nagekeken, maar ook dat gaf geen resultaat. Wie heeft een aanwijzing?

dupl-u-2210-5dd14852dd990+theovdbroek

Geplaatst door dupl-u-2210-5dd14852dd990+theovdbroek (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

RPJdeWeert (0), 9 jaar geleden

Hoe zijn de bougies en bougiekabels er aan toe? Is het gebruikte bobineblok getest?

dupl-u-2210-5dd14852dd990+theovdbroek (0), 9 jaar geleden

Dank voor je reactie.
De bougies zijn 35.000km oud. De voorste bougies heb ik gechecked bij het wisselen van de bobine en zien er goed uit. Er stond wel water rond 2 van de bougies onder de bobine. Alles schoongemaakt. De bobine is niet getest. De leeftijd van de kabels weet ik niet. Tot ik de auto kocht (bij 215.000km) is de auto door de garage onderhouden.

Ik heb inmiddels een "clip" diagnose apparaat besteld om de codes uit te lezen. Ik hoop ook daarmee meer te weten te komen.

Bij constante snelheid rijdt de auto goed.

RPJdeWeert (0), 9 jaar geleden

Bij LPG dienen de bougies iedere 15000 km vervangen te worden, of om de 3 jaar. Bougiekabels kun je door laten meten. Heb met een Megane dit soort problemen ook gehad, bobines vervangen, bougies vervangen door LPG-bougies, niets hielp. Uiteindelijk naar de dealer gebracht, en die kwamen tot de conclusie dat de bougiekabels teveel weerstand gaven, oftewel versleten waren. (ze zagen er nochtans als nieuw uit...)
Alle problemen, zowel op LPG als op benzine, waren als sneeuw voor de zon verdwenen.

dupl-u-2210-5dd14852dd990+theovdbroek (0), 9 jaar geleden

Bingo. Dank aan RPJdeWeert!
Ik heb 6 nieuwe bougies besteld en 3 kabels. De kabels zijn nog niet binnen dus al vast de 3 voorste bougies gewisseld. De auto rijdt al veel beter. De achterste 3 bougies en kabels doe ik in één keer vanwege de grote hoeveelheid werk (motor laten zakken en inlaat losschroeven). Ik heb nu gasbougies gekocht; platina. Deze had ik ook in mijn 2.5 Status convertible, gaan 100.000 km mee. Misschien op gas wat minder, maar de rest van de Espace redt dat toch ook niet :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.