Renault Megane: Snelheidsmeter geeft niets aan

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: K7M

Twee dagen terug reed ik op een droge avond in m'n auto en begon m'n snelheidsmeter te dansen en gaf 5 seconden later alleen nog maar 0 km/u aan. Ik heb dit voorheen al wel eens gehad, vooral wanneer het heel hard regende, maar toen was het probleem de volgende dag verdwenen.

Dit lijkt volgens mij op een elektrisch probleem. Ik heb op dit forum een topic gevonden waar ze zeiden dat je naast de accu een kastje had zitten met een witte stekker die dan vaak rot is. Ik heb dit kastje opengemaakt en daar zaten zekeringen in maar geen witte stekker.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen, anders moet ik maar naar de garage gaan en kijken of ze me daar kunnen helpen.

Alvast bedankt,

Melvin

Melvin.dr

Geplaatst door Melvin.dr , lid sinds 9 jaar geleden

4 Reacties

Heino4267, 9 jaar geleden

Volgens mij heb jij nog een kilometertellerkabel. Die is waarschijnlijk kapot. Als je een beetje handig bent vervang je die zelf door een nieuwe.
(beginnen met instrumentenpaneel los te maken, als je je bukt zie je de schroefjes enz.)

Melvin.dr, 9 jaar geleden

Bedankt voor je snelle bericht!
Hoe ziet deze kabel eruit en waar precies is ie te vinden? Kan op internet zo 1,2,3 niet iets vinden hoe je deze moet vervangen.

Moet er wel bij zeggen dat de toerenteller het nog wel doet. Alleen de snelheidsmeter, totaal meter en dagteller staan stil.

Ramjod PRO, 9 jaar geleden

Megane heeft een electrische opnemer op de versn bak zitten.
Deze zit achter tussen de motorsteun.
Zwarte sensor met een stekker met 3 draden.

Melvin.dr, 9 jaar geleden

Probleem is nog steeds niet opgelost. Auto naar de garage gebracht voor apk en gezegd dat ik hier ook een probleem mee had. Hij had de stekker even schoongemaakt en hij deed het weer! Tot de volgende regenbui...
Ga de auto volgende week maar weer naar de garage brengen. Wil het nu toch wel opgelost hebben!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.