Renault MEGANE SCENIC: staat in veile modus

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: F4R C7, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 102

Hallo mijn scenic is er mee opgehouden start niet meer accu is vol de wijzers van meter gaan als een razende op en neer tikkert en stopt dan bij starten tikkert een paar keer stopt dan accu er al uit gehad geeft 13 volt aan centrale deurvergrendeling werkt heet summier tikt heel zacht en gaat en gaat moeizaam open en dic wie kan mij helpen

jurrien55

Geplaatst door jurrien55 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ofstone (0), 7 jaar geleden

Zet je verlichting eens aan, en meet dan nog eens de spanning van de accu op de accupolen zelf.
Lijkt in eerste instantie op een defecte accu.
Klopt je meter ook wel? 13 volt is een beetje een hoge waarde voor een accu in rust, tenzij hij net van de lader komt of net gereden heeft. Voor een volle accu in rust is 12.6V normaal.

Heino4267 (225), 7 jaar geleden

Inderdaad, klinkt als defecte accu (óf een defecte massakabel tussen accu en motorblok/carrosserie). Als je met één startkabel (bv. beide einden van de zwarte kabel) het motorblok verbindt met de minpool van de accu en dan is alles weer okee, is het de massakabel.

jurrien55 (0), 7 jaar geleden

we hebben de accu afgekoppelt en gestart met de startkakebel start prima accu defect

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.