Renault MEGANE COUPE: stinkt naar benzine

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: K4J C7, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 70

Goedendag allemaal,

ik heb een probleem met een renault megane coupe 14i 16v uit 1999. Dit is wat er gebeurd is we rijden een heel eind en de coupe loopt goed en het starten is ook goed. we komen op de plaats van bestemming zetten de auto uit. Naar een uur of 2 gaan we weer weg we starten de auto en hij start niet draait wel rond maar pakt hem niet. Maar hij stinkt verschrikkelijk naar benzine onverbrande benzine zowel binnen in de auto als buiten en onder de motorkap. Ik heb hem nog een paar keer gestart en dan begint hij na een poosje te pruttelen en het leek of hij op drie poten liep. Weer een beetje gas bij gegeven en toen liep hij onregelmatig en stinken naar benzine, Onder de motorkap gekeken en daar heen een walm van benzine lucht en een beetje rook volgens mij van de uitlaat af. Heb hem uit gezet en we hebben hem op slot gedaan om de auto de volgende dag op te halen. De volgende dag hebben we de auto op gehaald we hebben hem gestart en hij loopt gewoon goed geen onregelmatig meer geen vermogen verlies gewoon goed zo als hij moet lopen. Ik heb de coupe naar huis gereden in de garage gezet en weer stinkt hij naar benzine zowel binnen als onder de kap.Maar de auto loopt nu wel goed goed alleen stinkt hij naar benzine. Wie kan mij helpen bij dit probleem.Ik ben de slangen bij langs gelopen maar niets is kapot of gescheurd heb de pot recht voor bij het scherm ook er uit gehaald dacht misschien is die verzadigt met benzine maar ook niet. Ik ben naar de dealer geweest maar er wordt geen foutcode aangegeven.Wie heeft dit probleem ook al eens bij de hand gehad.

benny221

Geplaatst door benny221 , lid sinds 10 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 jaar geleden

Ik vermoed dat je koelwatertemperatuursensor defect is , hij denkt dat de motor koud is en spuit daardoor veel te veel brandstof in.

benny221, 4 jaar geleden

Okee ik ga hem doormeten. Bedankt.

benny221, 2 jaar geleden

Ogelost idd koelsensor was stuk. Bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.