Renault Twingo 2007: stank

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: D7F F7, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 43

hallo. mijn vrouw heeft een twingo uit 2007. Sinds een paar weken klaagt zij over stank in de auto, niet altijd maar soms. Als ik er mee rijdt niks aan de hand natuurlijk echter gisteren rook ik het ook. Het rook naar verbrand plastic/rubber. Ik heb zelf het volgende gedaan. uitlaatsysteem nagekeken ivm een plastic om de uitlaat. De koppeling en de remmen zijn het zeer zeker niet, van olielekkage is geen sprake, de riem staat normaal gespannen en voor zover ik kan kijken zijn er geen draden cq isolatiemateriaal gesmolten. Het gekke is dat de lucht er soms is (maar wel zeer doordringend, terwijl de twingo normaal en goed verder rijdt). Ik heb geen idee of de twingo een carterontluchting heeft (er is geen overdruk na het losmaken van de olievuldop). Dus eigenlijk weet ik het niet meer maar wie heeft er tips of suggesties. (km stand 114356). Dank voor een eventueel antwoordt

doggie

Geplaatst door doggie (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

limbra (450), 1 jaar geleden

Ruik je de "brand" lucht alleen in de auto of ook onder de motorkap
en/of buiten de auto ?
Het kan helaas van alles zijn...,
kijk eens op onderstaande website waar een aantal "mogelijke" oorzaken
beschreven worden,

https://nl.asland-lafarge.com/article/ca...

succes.

kaleido 1 (1325) PRO, 1 jaar geleden

Controleer de stekker van de interieurventilator eens

doggie (0), 11 maanden geleden

dank jullie wel voor de tips. De twingo word van de week aan een groot onderzoek onderworpen en zeker de tip van Kaleido, dank hiervoor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.