Renault Megane: Start slecht en heeft bonkend en tikkend geluid

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16v

Onze renault megane break heeft een bonkend geluid nadat deze warm is. Vooral bij achteruit rijden. Inmiddels is de stabilisatorstang vervangen maar nu heeft de auto een tikkend geluid alser belading aan de rechterkant is? Wat zou dit kunnen zijn? Tevens hebben we sinds deze week een probleem met starten. Hij wil niet gelijk starten maar na een paar keer proberen lukt het wel. Auto rijdt wel mooi stationair maar pook trilt, voelt aan de bestuurderskant af en toe ook een trilling in de stoel. Wij hebbennog een week bovaggarantie ij de renault dealer. Willen beslagen ten ijs komen om de problemenop te lossen. Auto rijdt namelijk verder erg lekker. Mijn man heeft trouwens noggeen startproblemen gehad kan dit aan de sleutel liggen of puur toeval.

Familie Bras

Geplaatst door Familie Bras , lid sinds 9 jaar geleden

2 Reacties

Ramjod PRO, 9 jaar geleden

Trilling controleer motorsteun rechter is gevuld met gel deze scheuren graag aan de onderzijde de gel is dan weg en de steun doorzakt waardoor je de motortrilling voelt .
Controleer ook de middelste motorsteun onder de auto die gaan ook vaak kapot.
Starten is meestal de BDP sensor op de bak die problemen geeft.
Of bedoel je de startmotor werkt niet als je de sleutel omdraait?
Als de auto niet start wat gebeurt er met het rode led op het klokkenpaneel?
Deze mag niet knipperen als deze knippert wordt de sleutel niet herkent.

Zijn de buitenste rubbers van de stabistang goed ingevet bij montage?

hellbat PRO, 9 jaar geleden

Bij deze auto's, als de startonderbreker erop blijft staan zal deze in eerste instantie aanslaan, om direct daarop weer uit te vallen. Dit om aan te geven dat er motorisch niets aan de hand is, maar dat het probleem in de startonderbreker zit.

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.