Renault KANGOO: Start wel, start niet

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M A7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 70

Ik heb de auto een jaar. Sinds een maand of vier start hij af en toe niet. Ik heb de rode noodknop een paar keer gebruikt en dacht dat de auto daarop reageerde. Ik heb hem laten uitlezen. Daar kwam krukas sensor uit. Die is vervangen. Maar twee dagen
later weer hetzelfde probleem. Soms start hij na vijf keer.maar het kan ook 25 x zijn. Ik heb al zoveel gehoord wat het kan zijn.het probleem herhaald zich steeds vaker nu. Sleutel.startonderbreker.draadbreuk. Ik weet het niet meer..en 70 euro per uur garage kan ik niet betalen.wie kan mij

Roosboer

Geplaatst door Roosboer (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Heino4267 (195), 6 jaar geleden

Je moet kijken of je startonderbreker er vanaf gaat.
In je instrumentenpaneel zit een klein rood lampje dat knippert als je contact uit staat.
Als dat lampje nog aan is of knippert als je start, is de startonderbreker niet vrijgegeven: de sleutel is dan niet herkend.
Dus: auto open maken, sleutel in het contactslot steken, contact aan zetten en kijken of het lampje uit gaat. Daarna kan je proberen te starten. Na enkele keren krijg je in de gaten of de startonderbreker wordt vrijgegeven of niet.
Die informatie meld je hier terug en dan kijken we verder.
Probeer ook eens de reservesleutel (en het batterijtje in de sleutel is hiervoor niet van belang, dat is voor de centrale deurvergrendeling).

RPJdeWeert (0), 6 jaar geleden

"de auto start niet" is eenzelfde uitspraak als "het was een rode auto". Niemand schiet er iets mee op.

De startmotor gaat niet rond, of de motor slaat niet aan. Welke is het?

hellbat (0) PRO, 6 jaar geleden

Correct me if i'm wrong, maar als de startonderbreken van kangoo niet vrijgeeft slaat hij 1 tel aan, om vervolgens weer af te slaan ?????

rob 250 (0), 6 jaar geleden

stekker van krukassensor even los nemen en kijken of de pootjes die in de stekker zitten wel helemaal aan klemmen anders deze even terug buigen met een klein schroevendraaier of naald zelf ook gedaan en sindsdien geen probleem meer.

Heino4267 (195), 6 jaar geleden

Boeit het Roosboer allemaal niet?
Antwoorden blijven namelijk uit ...

Moderator Problemcar (75) PRO, 6 jaar geleden

[b]Roosboer bericht, geplaatst door Moderator[/b]

Sorry..Niet op gelet...Geen verandering met de auto

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.