Renault MEGANE: Startonderbreker doet het niet meer

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K7M A7

Beide sleutels van mijn auto maken weinig tot geen contact met de startonderbreker, het duurt soms enkele minuten totdat de startonderbreker is ontgrendeld, de batterijen in de sleutels zijn al vervangen dus daar ligt het niet aan, ik wil graag heel de startonderbreker eraf laten want vind dit niet nodig en is uitermate Irritant, iemand tips hoe deze onklaar kan worden gemaakt?

Jeaninepien

Geplaatst door Jeaninepien , lid sinds 11 maanden geleden

1 Reactie

Heino4267, 11 maanden geleden

Jij hebt nog de infrarode versie met een ontvanger tussen de achteruitkijkspiegel en de voorruit.
Volgens mij wordt daarin de ontgrendelcode van de startonderbreker meegezonden met het open/sluitsignaal.
Maar dat weet ik niet zeker meer.

Ontgrendelt en sluit de auto nu nog goed?
Zo ja: dan wordt de startcode uitgelezen met een ringontvanger om het startslot heen en ligt het wellicht aan die ringontvanger of aan het printje in je sleutel (vuil? nat?).

Zo nee: dan wordt de ontgrendelcode meegezonden met het open/sluitsignaal.
Wat je dan zelf allemaal kunt doen:
- de voorruit goed schoonmaken op die plek
- ontvangstvenstertje van de IR-ontvanger idem
- de binnenverlichtinghouder voorzichtig verwijderen en kijken of de ontvangstprint die daarboven tegen het dak zit, schoon en droog is: die zit vaak recht onder de radioantenne en dat wil nog wel eens gaan lekken. De ontvangerprint kan je gewoon losmaken en schoon/droogpoetsen, daarna weer de stekker erop doen. En eerst de antennevoet schoonmaken en weer goed waterdicht bevestigen.
- bij het openen/sluiten van de auto de sleutel met het oogje dichtbij de voorruit houden en het oogje goed richten op de binnenspiegel.
- het batterijtje van de sleutels en de contacten goed vetvrij maken.

De startonderbreker verwijderen kan niet legaal, dus ook niet door de Renault garage, wel door ondernemers op Marktplaats (op eigen risico).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.