Renault MEGANE SCENIC: Wil niet starten, diverse foutmeldingen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: LPG, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 99

Hallo,

Sinds vanmiddag wil onze Renault niet meer starten, er verschijnen diverse foutmeldingen op het dashboard display waaronder:
- Handrem defect (is elektrisch)
- Laadstroom defect
- Oliedruk

De ventilator van de radiateur gaat blazen en wil niet meer uit, terwijl de auto de hele dag nog niet gelopen heeft.
Door het loshalen van de minpool van de accu de ventilator uit gekregen. Na vastzetten accupool weer opnieuw geprobeerd met dezelfde gevolgen.
Omdat ik ergens heb gelezen dat een defecte accu bij een zelfde model deze storingen gaf, geprobeerd de auto te starten met startkabels op de accu samen met buurman, geen succes. Accu kijkvenster is groen.

Omdat ik me niet kan voorstellen dat de handrem en oliedruk meldingen wijzen op mechanische problemen die gelijktijdig ontstaan zijn denk ik aan een probleem met de elektronica/computer o.i.d. Ik las ook ergens iets over de laadstroom welke als deze te hoog is niet bestaande foutmeldingen geeft. De motor draait echter niet tijdens het indrukken van de startknop.

Heeft iemand een idee wat dit kan zijn? Ik wil proberen een lokale garage op weg te helpen met advies.

Met vriendelijke groet,
Niels

Niels Delft

Geplaatst door Niels Delft , lid sinds 9 jaar geleden

8 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Wat is je accu spanning ?
Startkabels werkt niet altijd .

Niels Delft, 1 jaar geleden

Voltmeter erbij, geeft 12,2 volt op de accupolen.

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

De cv reageert wel op de kaart , stuurslot gaat er wel af of blijft die er ook op als je op de knop drukt ?
Het lijkt er op dat er geen goede communicatie is , heb je de reserve kaart al geprobeerd?

7seconds, 1 jaar geleden

Paravaan al gecontroleerd op verstopping?

Niels Delft, 1 jaar geleden

De cv werkt naar behoren, hardrem en stuurbekrachtiging ook (alles elektrisch) Het stuurslot gaat eraf. Paravaan heb ik zojuist gecheckt, plastic kap eraf. De paravaan is droog.

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Dan zou ik eens meten of er wel spanning komt op het stuurdraadje op de startmotor , als de startknop niet zou werken of er is geen communicatie dan gaat je stuurslot er namelijk ook niet af , zou mij nu eerst richten op de startmotor of deze wel stuurspanning krijgt.

Niels Delft, 1 jaar geleden

Hij is vandaag opgehaald door een lokale garage, deze adverteren met ‘het oplossen van moeilijke elektronische storingen’. Ik last wel weten hoe het verloopt, alvast bedankt voor jullie suggesties👍🏻

Niels Delft, 1 jaar geleden

Update: de auto is gemaakt bij de garage. Het euvel was een lekkende accu welke de kabel naar de computer heeft aangetast. Bedrading is gerepareerd en nieuwe accu erin. Bedankt voor jullie meedenken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.