Renault Megane: startonderbreker gaat er niet van af!?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Hallo

Ik heb een probleem...ik krijg mijn auto niet meer gestart.Zowel bij mijn sleutel waar ik de batt laatst heb vervangen (door zelfde type) en bij mij reserve sleutel brand het rode lampje op de sluetel wel als je drukt maar hij reageert niet.Ook de deurvergrendeling gaat niet meer open.natuurlijk kan ik de deuren handmatig open en dicht doen maar de startonderbreker krijg ik er met geen mogelijkheid af.
Ook kan ik dus niet rijden naar een dealer hierdoor en zit ik nu vast!
Wat kan ik doen????

Massie

Geplaatst door Massie (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

kijk ff met een digitale camera of telefoon naar het infra roodoog van de sleutel als je de sleutel bedient zie je hem flitsen ,is dit het geval dan zend de sleutel iig een signaal uit en moet je het zoeken in de ontvanger bij de binnenspiegel,komt wel eens water in te staan watr via de antenne binnenkomt.flitsen ze niet dan zit het infrarood oog waarschijnlijk los op de printplaat van de sleutel

Massie (0), 15 jaar geleden

Hey hallo,

ja dat heb ik gedaan,beide sleutels geven gewoon signaal af.Het kastje (meer een zwart bolletje) zit in het dah bij mijn lampje..ik heb gekeken of dat makkelijk eraf te halen was maar helaas...ook zei de renault dat dat kastje (bolletje) haast nooit kapot gaat.Mijn accu is pas nieuw en geen stroomproblemen hiervoor gehad dus daar ligt het ook denk ik niet aan en het lampje op de dashboard van de startonderbreker blijft knipperen dus ook goed.,sleutels ook niet dus.......
Dus nu mag ik aannemen dat het aan de computer zelf ligt of is er hopelijk nog een andere oorzaak?

pieterp9094 (0) PRO, 15 jaar geleden

Toch de ontvanger, gebruik hier de zoekfunctie maar eens. Bij Renault zullen ze niet snel zeggen dat bepaalde delen vaker kapot gaan.

Massie (0), 15 jaar geleden

Hoe krijg ik dat het beste open dan want het lijkt alsof ik de plaat afbreel en wat zit er in het bolletje? een soort zekeringskastje of alleen een lampje?

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

de deksel waar het bolletje inzit moet je naar de vooruit toe eraf schuiven .achter het bolletje zit een print plaat met ontvanger ,hier komt wel eens water in te staan door lekkage via antenne.
de dealer kan een 4 cijferige code voor je opvragen om de start blokkering tijdelijk uit te schakelen ,deze code heb je ook nodig om de sleutels opnieuw in te leren

Megane_1996 (0), 15 jaar geleden

Dit probleem heb ik ook gehad een aantal jaren geleden. Batterij vervangen helpt niet, de Renault dealer kan i.d.d. de code van je voertuig opvragen, via een truc (die Renault je kan vertellen) krijg je de wagen weer vrij uit de startonderbreker, vervolgens kan je de de sleutel in het contact omdraaien en starten. Renault vertelde mij destijds dat het vervangen van de batterij niet hielp, ik moest een kompleet nieuwe sleutel bestellen, omdat volgens Renault de printplaat in de sleutel defect was - die nieuwe sleutel kostte minimaal 125 euro bij Renault.

pieterp9094 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Megane_1996]Dit probleem heb ik ook gehad een aantal jaren geleden. Batterij vervangen helpt niet, de Renault dealer kan i.d.d. de code van je voertuig opvragen, via een truc (die Renault je kan vertellen) krijg je de wagen weer vrij uit de startonderbreker, vervolgens kan je de de sleutel in het contact omdraaien en starten. Renault vertelde mij destijds dat het vervangen van de batterij niet hielp, ik moest een kompleet nieuwe sleutel bestellen, omdat volgens Renault de printplaat in de sleutel defect was - die nieuwe sleutel kostte minimaal 125 euro bij Renault.[/quote]
Maar hoe is het toen opgelost ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.