Renault Megane: startprobleem

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

jaar geleden startmotor vervangen met een gereveseerd startmotor vanwege startprobleem met het beroemde( ratelend geluid) uit de voorzorg.

bijna het jaar om en het probleem voordoet het weer en opnieuw startmotor vervangen met gereveseerde startmotor.maar deze keer nog geen week voorbij herhaalt het probleem opnieuw. als motor bij eerste poging niet aanslaat meestaal op twede keer slaat aan.opmerkelijk is dat het takelend geluid
bij het starten . motor start maar slingerend weer afslaat!! dit probleem komt meestaal bij koude motor voor,sommige dagen 2-3 keer in een dag , soms

4-5 dagen geen probleem.verder rijdt auto helemaal goed, op dasbord zie ik geen lampjes branden.
jaar terug is distrubitieriem en spanrollen vervangen en kort geleden bougies vervangen.

heeft iemand enige idee wat het probleem is of met zoiets meegemaakt?

can06

Geplaatst door can06 , lid sinds 6 jaar geleden

8 Reacties

Heino4267, 6 jaar geleden

Vliegwiel plaatselijk beschadigd?

can06, 6 jaar geleden

wat bedoel je precies Heino?wil je dat wat uitleggen.kost zoiets vervangen erg duur?hoe kan ik zeker weten of het inderdaad aan het vliegwiel ligt?

Ralf_Jensen PRO, 6 jaar geleden

Hoi,
Wat bedoel je met takelend geluid ?? IS het probleem van de starter , of slaat je motor niet lekker aan. Zomaar een startmotor vervangen, heeft dan geen enkele zin.
Ik maak op uit je verhaal, ("hij slaat slingerend af") dat de motor niet goed draait.??!! OF heb ik het mis?
Om maar iets over de kosten te kunnen zeggen, moeten we weten wat er niet goed is.

Heino4267, 6 jaar geleden

Beantwoord eerst eens de vragen van Ralf: als het blok aanslaat en weer uitgaat tijdens de startpoging krijg je allerlei rare effecten.
"Een takelend geluid", is dat hetzelfde als "ratelen"?

Vliegwiel:
Op het moment dat je start, gaat de startmotor draaien en hoort het tandwieltje op de startmotor direct goed "in te slaan" op de tandenkrans op het vliegwiel.
Als die tandenkrans ergens beschadigd is en je stopt de motor zodanig dat net toevallig die beschadiging voor de startmotor zit, dan zal het tandwieltje van de startmotor niet in de tandenkrans willen vallen en dan hoor je een ratelend geluid. Zit de beschadiging er niet voor, dan gaat het starten normaal.
Je komt er achter of de tandenkrans beschadigd is, door de startmotor te verwijderen (!) en met een zaklamp door het gat op de tandenkrans op het vliegwiel te kijken terwijl iemand anders langzaam de motor één slag ronddraait. Je ziet het dan meteen of iets is beschadigd.

can06, 6 jaar geleden

hoi,
als ik bij starten het ratelend geluid hoor, slaat motor wel aan zoals ik al noemt slingerend !! maar blijft niet stationeer drijen als ik geen gas bij geef,
dan slaat af .dus het slecht starten met ratelend geluid en afslaan op slingerende wijze gaat altijd gepaard.!!
nu denk ik ook meer dat het probleem aan het vliegwiel ligt ,gezien het probleem zich voordoet ondanks het startmotor vervangen is.dus ik zou het maar eerst laten onderzoeken door een monteur zoals Heino het adviseert.want als het alleen startmotor probleem was dan moest het met elke start doen en na de vervanging moest dat niet meer gebeuren.

Ralf_Jensen PRO, 6 jaar geleden

Succes ermee-

can06, 6 jaar geleden

hallo vrienden daar ben ik weer maar helaas nog geen goede bericht.ik het vliegwiel na laten kijken bij een garage ,er is geen schade op het vliegwiel te zien .het probleem is niet opgelost en ik zoek nu weer raad en daad.

abc PRO, 6 jaar geleden

al gezocht op nokkenas tandwiel/versteller

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.