Renault Espace: startprobleem

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 dci

Ik heb een Renault Espace 2.2 DCI uit 2003. De auto rijdt prima alleen heb ik bij koud weer(als het gevroren heeft) het probleem dat hij niet wil starten. De startmotor draait goed rond en ook de accu is nieuw.
Als ik dan een powerbooster op de accu aansluit dan start hij meteen. ok doet hij he dan de rest van de dag prima, ook al vriest het. Het lijkt er dus op dat de startmotor toch te weinig stroom krijgt.
Nu werd mij verteld dat iets inwendig in de startmotor stroom wegtrekt als hij stil staat en dat hij daardoor niet genoeg stroom meer heeft om te starten, maar met iets warmer weer heb ik nergens problemen mee. Ik hoop dat iemand mij kan helpen want 's morgens niet weg kunnen is toch wel een probleem. Alvast bedankt voor jullie reacties.

josoet

Geplaatst door josoet (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

markievandetuftufclub (0), 16 jaar geleden

als de accu goed is en nieuw zou deze niet zomaar te weinig stroom moeten hebben om geen startvermogen meer te leveren! Even doormeten is verstandig want is het de juiste accu met de juiste type auto genoeg amp voor een diesel? Ligt het startprobleem wel bij de accu want als deze wel goed start als het warm is..? Dan lijkt het meer de brandstof toevoer lucht erin ofzo omdat dan de koudstart moeilijker word? of de gloeipluggen kapot dat lijkt me meer voor de handliggend? succes

josoet (0), 16 jaar geleden

De accu is nieuw en zelfs zwaarder als noodzakelijk. tevens vandaag door laten meten voor de zekerheid en de accu is gewoon goed.

markievandetuftufclub (0), 16 jaar geleden

Dan zou ik toch naar andere mogelijkheden gaan zoeken gloeipluggen en misschien door een lek (het meest voorkomend de retouren van verstuivers) geen genoeg druk in het brandstofstysteem of je klepspeling Dit zijn basisdingen waar ik altijd eerst naar zoek Of je hebt ergens een slecht contact in je massa maar die kans is volgens mij klein. En als je startmotor gewoon goed ronddraait en hij start niet is het logisch dat je niet bij je accu hoeft te zoeken. En naar mijn weten is het inwendig stroom wegtrekken alleen als je auto voor hele lange tijd stil staat waardoor je accu leeg raakt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.