Renault Megane: Startprobleem Megane

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 e

2weken terug wilde de motor niet aanslaan, deed helemaal niets. Alle lampjes ed gingen wel gewoon aan maar de motor leek dood. Op vakantie gegaan met de Espace, na een week de Megane weer geprobeerd en hij deed het weer. Na 4 dagen prima werken vandaag hetzelfde. Was er mee weggeweest en wilde terug, weer precies hetzelfde. Nu moest de auto aangetrokken worden. Toen deed hij het weer. Bij thuiskomst auto uitgedaan, direct weer gestart en weer helemaal niks.

Wie weet wat er aan de hand is???

Nemeis

Geplaatst door Nemeis , lid sinds 13 jaar geleden

14 Reacties

De student, 11 jaar geleden

Bdp sensor

Nemeis, 11 jaar geleden

Hallo,

en wat is dat precies? En wat kost dat ongeveer om die te laten vervangen?

De student, 11 jaar geleden

Sensor kost ca 50.Deze zit ergens boven het vliegwiel en gaat wel eens stuk.Als je een beetje mechanisch aangelegd bent is het zeker te doen.

Nemeis, 11 jaar geleden

Ok,

ik dacht zelf dat de startmotor misschien kapot is, maar ik heb er weinig verstand van. Ik zal eens kijken, volgens mij moeten we eerst dit maar proberen.

De student, 11 jaar geleden

wat is het probleem:draait de starter niet of springt de motor niet aan.

fitz, 11 jaar geleden

Doet ie helemaal niks? Misschien helpt het dan om de contacten op de startmotor schoon te maken; heb ik ook een keer gehad. Als de startmotor wel ronddraait, maar de motor niet aanslaat, zou ik idd als eerste naar de bpd sensor kijken.

Nemeis, 11 jaar geleden

Hij doet helemaal niets, wel gewoon alle lampjes en zo maar verder onder de motorkap helemaal dood.

De student, 11 jaar geleden

Om uit te sluiten dat het elektrisch slot of de sleutel met startonderbreking mankeert zoudt ge moeten meten met een multimeter of er 12 Volt is bij de startsolenoide.Dit wanneer het probleem zich voordoet.Bij wel 12 volt ;tik met een stuk hout (pemante magneet wordt beschadigd door tikken met ijzer)op de starter.Er kunnen ook nog problemen zijn met loden batterijklemmen,massaverbinding naar motor.Bij 12,3 V =batt zwak.Bij 12,6 V is batt vol.Enz.....................

fitz, 11 jaar geleden

Als het aan de startonderbreking had gelegen, dan had de startmotor wel rondgedraaid. Massaverbindingen van blok zou idd kunnen.

pieterp9094 PRO, 11 jaar geleden

Stekkertje op startmotor geeft dit probleem vaker.

Nemeis, 11 jaar geleden

Bedankt voor al jullie reacties,

ik ga morgen naar de garage, wat raden jullie mij aan om aan te geven daar? Eerst stekkertje controleren op de startmotor en dan de bdp sensor vervangen en al;s laatste de startmotor evt. vervangen

pieterp9094 PRO, 11 jaar geleden

Als de motor uberhaupt niet rond gaat dan moet je het toch zoeken in stekkertje of startmotor. BDP doet pas iets als de motor rond gaat bij het starten.

Nemeis, 11 jaar geleden

Ok, ik ga er morgen heen en ik zal hier melden wat het probleem is en wat de evt. oplossing is.

Nemeis, 11 jaar geleden

Hoi,

was niet de bdp sensoromdat de startmotor helemaal niet draaide. Ze hebben alles schoongemaakt en een nieuw stekkertje op de startmotor. Kijken of het werkt, ik rij nu iig al 2 dagen probleemloos.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.