Renault Kangoo: startproblemen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

mijn Kangoo heeft nu voor de 2e keer in plm 1,5 jaar tijd startproblemen. De symptomen volgen een bepaald patroon: eerst valt de toerenteller dood tijdens het rijden en even later de temperatuurmeter. Meestal komen ze na enige tijd weer omhoog, vaak na even gas loslaten. Na enkele weken of maanden blijft het motormanagementlampje in het dashboard branden. En daarna volgen de startproblemen: het startonderbrekerslampje midden bovenin blijft dan branden, bij doordraaien van de sleutel draait motor wel, maar slaat niet aan. Soms start ie wel en soms niet, zeer onberekenbaar.

De allereerste keer dat het motormanagementlampje bleef branden (voorjaar 2012) heb ik de Renault pech-hulp erbij gehad en die kreeg bij doormeten "code gaspedaal". Toen bij een Renaultdealer in Appelscha geweest die niks kon vinden.

Ruim 1,5 jr geleden is er door de Renaultdeler een nieuwe antidiefstalring om het contactslot gezet, waarna de problemen tot januari dit jaar zich niet meer voordeden.

Eind april is Kangoo een paar dagen bij dealer geweest, daar startte hij (natuurlijk....) wel altijd. De computer gaf geen storingen aan, zei men. Volgens dealer is er een kans (geen garantie.....) dat de storing in het instrumentenpaneel zit en advies om dit te vervangen (kosten tussen 600,-- en 900,--...).

Ik weet niet of dit er ook mee te maken kan hebben, maar al veel langer dan bovenstaande storingen klikken bij het dichtslaan van de schuifdeur aan de linkerzijde de deursloten vanzelf dicht en open.

Wie heeft hier ervaring mee?????

Francis2

Geplaatst door Francis2 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Heino4267 (225), 8 jaar geleden

Het hele scala aan storingen kan terug te herleiden zijn naar massaproblemen.
In jouw geval betaalde ik allereerst een garage die jouw type auto goed kent, 1 of 2 uur uurloon om alle massaverbindingen na te lopen en te controleren. Grote kans dat het dan is verholpen en het is een goedkope optie.

Francis2 (0), 8 jaar geleden

Dank voor het meedenken! Ik heb nog geen actie ondernomen. Sinds vorige week donderdag start ie direct en blijven er geen lampjes branden. De toerenteller en temperatuurmeter vallen af en toe wel stil tijdens het rijden. Ik heb er geen verstand van, maar denk in de richting van een halflos stekkertje of een draadje dat bijna door is o.i.d.
Ik hou jullie op de hoogte

Francis2 (0), 8 jaar geleden

even een update: tot nog toe start en rijdt de Kangoo zonder problemen..... Wonderlijk. Inmiddels heb ik het instrumentenpaneel van de dealer gekocht 9dat moest ik afnemen omdat het speciaal voor mij besteld was), maar hier op de plank gelegd. Zolang hij het goed doet laat ik er niet aan rommelen.
Ik vind het wel vreemd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.