Renault Megane: startproblemen renault megane type 2

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

mijn megane heeft startprblemen die zich sinds 5 dagen gevarieerd manifisteren. Hij kan rond draaien en dan heel laat aanslaan of hij start meteen zonder problemen zoals het hoort, maar bij beide keren slaat hij na een sec of 2-3 af. Meestal is dat de tijd die je nodig hebt om in zijn 1 te schakelen en wat gas te geven.
Bij een tweede keer starten slaat hij altijd meteen aan om vervolgens weer af te slaan na 2-3 seconde. Als je gas bij geeft hou je hem aan de praat waardoor er weg gereden kan worden, als je naar een stoplicht toe rijdt en het gas plotseling loslaat en remt gaat hij heel netjes over naar stationair om vervolgens keurig te blijven draaien en tijdens het rijden is er niks aan de hand. Soms als hij koud is hikt hij even bij het weg rijden in zijn 1. Hij draait altijd rond de 900 toeren ook als hij koud is. Op het display geeft hij geen fout melding aan.
In de winter had ik problemen dat als ik uit de ondergrondse garage reed en de auto koud de helling op reed hij bij het gas loslaten als je "boven "gekomen was ook al afsloeg , kan dit een voorbode zijn geweest?
Er zijn al de opties temperatuur sensor genoemd en draadbreuk aangezien er ergens tussen de motor en de versnellingbak uit het motor gedeelte een draad schijnt te lopen die daar problemen zou kunnen veroorzaken.
Er is in mei een distributie riem vervangen zou dat iets met de nokkenasversteller kunnen zijn ?

wizzzard

Geplaatst door wizzzard , lid sinds 12 jaar geleden

3 Reacties

oldford PRO, 12 jaar geleden

Afspraak maken met de dealer. Kunnen ze de sensoren uitlezen en kijken of de waardes goed zijn.
Moet wel koud gebeuren dus de auto de avond van te voren brengen.

Diag PRO, 12 jaar geleden

JA!
het zou zeker iets met de nokkenas versteller kunnen zijn. Ik dacht er al aan halvewege je stukje maar als de distributie ook nog kortgeleden vervangen is zou ik het die kant maar eens gaan opzoeken.....
Ik heb vaak gezien dat de peoli niet goed staat omdat dit een verstelbare poeli is, ze zijn in begin ook vaak defect gegaan. simtonen: Koud direct afslaan, eventueel geratel bij koude start, eventueel vermogen tekort, eventueel luchtverontreinegings lampje brand. Ook heb ik dit probleem vaak meegemaakt en was de oplossing een nieuwe nokkenassensor en nieuwe software erin. Er zijn namelijk in korte tijd diverse sofware updates voor gekomen. Dit heeft overgens ook weer te maken met de nokkenasversteller want deze sensor met hem controleren. Kortom ja ergens in dat circuit zit het wel............

Met vriendelijke groet,

wizzzard, 12 jaar geleden

het is de BPD sensor , de stekker is gereinigd en dat geeft al verbetering, nu komt er dinsdag een sensor in omdat die niet op voorraad was. bedankt voor de bijstand hier !!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.