Renault Laguna: Start/stop knop hapert

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Het lijkt erop dat de start/stop knop van onze laguna hapert, ik sluit echter niet uit dat het probleem ook aan de kaart lezer zou kunnen liggen,
bij het insteken van de kaart gaat alles op het dashbord wel aan echter bij het indrukken van de start knop gebeurt er niks, en dan ineens weer wel, ook het uitzetten van de motor na een rit lukt niet meteen, ik moet een paar indrukken en ineens gaat hij uit. Ik moet wel vermelden dat het probleem is gaan ontstaan nadat de auto een poos stil heeft gestaan en de accu spanning tot een minimum is geraakt. Op dit moment is accu spanning weer normaal maar het probleem blijft zich voordoen.
Ik hoor graag of iemand een idee heeft wat de oorzaak zou kunnen zijn, alvast bedankt.

Shamresh

Geplaatst door Shamresh (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

Safrane10698 (0), 9 jaar geleden

Als de auto niet wil starten wat doet de.verlichting van de startknop? Knippert deze wit of blijft deze uit?

Op zich zou de motor altijd uit moeten kunnen ook als de kaartlezer stuk is. Dat op zich zou weer wijzen op kapotte startknop, maar dat heb ik nog niet eerder gezien.

Shamresh (0), 9 jaar geleden

O eerlijk gezegd heb ik hier niet opgelet, het viel mij niet op of deze knipperde, het waren ook dagsituaties en daardoor zou het ook minder opvallen, ik zal dit even controleren maar wel vreemd inderdaad dat de motor niet uitgaat.
En bedankt alvast voor het meedenken.

kaleido 1 (1680) PRO, 9 jaar geleden

Moet je bij deze auto de rem of koppeling intrappen om te kunnen starten ?
Zoja , zou het natuurlijk ook in de koppeling of remschakelaar kunnen zitten.

Safrane10698 (0), 9 jaar geleden

Ja maar als je dat niet doet staat dat in beeld, daarom de vraag wat doet het licht. Als namelijk aan alle voorwaarden is voldaan gaat de witte rand knipperen.

Shamresh (0), 9 jaar geleden

Ik heb gekeken maar de witte rand knippert niet en ik hoef bij deze auto de koppeling niet in te drukken om te starten.

Safrane10698 (0), 9 jaar geleden

Dan is niet aan alle voorwaarden voldaan. Als de sensor op de bak stuk is moet je trouwens wel je koppeling intrappen om te kunnen starten.

hobby-monteur (0), 9 jaar geleden

Bij mijn Clio uit 2014 hoef je de koppeling ook niet in te trappen,en er gaat geen witte rand knipperen.

Shamresh (0), 9 jaar geleden

[quote=Safrane10698]Dan is niet aan alle voorwaarden voldaan. Als de sensor op de bak stuk is moet je trouwens wel je koppeling intrappen om te kunnen starten.[/quote]
Ik heb voor het gemak ook geprobeerd om de koppeling in te trappen bij het starten ook dan reageert hij niet, heel vreemd allemaal vooral het feit dat de motor ook niet meteen uit gaat, pas na een paar keer indrukken. ( het aantal keren is ook heel afwisselend, soms 2 keer, soms 4 enz )

Heino4267 (225), 9 jaar geleden

Een nieuwe startknop kan ook het probleem verhelpen. Die zijn niet duur en eentje van de sloop doet het ook.

Shamresh (0), 9 jaar geleden

[quote=Heino4267]Een nieuwe startknop kan ook het probleem verhelpen. Die zijn niet duur en eentje van de sloop doet het ook.[/quote]
Ik denk dat ik dat maar een keer ga proberen, is zo'n ding een beetje eenvoudig te vervangen of is het iets voor de professional.
Bedankt alvast.

Heino4267 (225), 9 jaar geleden

Is gewoon rechttoe rechtaan...

Safrane10698 (0), 9 jaar geleden

Plastic gedeelte verwijderen voor de tellerbak door deze aan de bovenkant naar beneden te trekken. Tellerbak verwijderen en dan kan je zo bij de startknop. Even pennetjes inknijpen en je kan hem naar je toe eruit halen.

Shamresh (0), 9 jaar geleden

Ik heb inmiddels zo'n knop gevonden via de onderdelenlijn, deze ga ik straks bestellen en zodra ik die heb ga ik de uitdaging maar aan.

Shamresh (0), 9 jaar geleden

[quote=Shamresh]Ik heb inmiddels zo'n knop gevonden via de onderdelenlijn, deze ga ik straks bestellen en zodra ik die heb ga ik de uitdaging maar aan.[/quote]
Vanmorgen de startknop vervangen, op het eerste gezicht lijkt het probleem opgelost te zijn, als dat niet zo is kom ik hier nog op terug, nogmaals bedankt allen voor de geleverde bijdrage

Evert124 (0), 9 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem gehad, maar na vervanging van de accu was het opgelost. Achterklep ging ook weer normaal open.

Shamresh (0), 9 jaar geleden

[quote=Evert124]Ik heb hetzelfde probleem gehad, maar na vervanging van de accu was het opgelost. Achterklep ging ook weer normaal open.[/quote]
Nou tot nu toe doet de vervagende start knop het goed, ik weet niet of dit probleem iets met de accu te maken heeft, in elk geval iets om in de toekomst rekening mee te houden, bedankt voor de melding.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.