Renault Megane: Stekkerdoos 7-Polig vervangen voor 13-Polig

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V

Hallo

In 2008 heb ik een nieuwe megane II gekocht en er een trekhaak met 7-polige stekkerdoos onder laten monteren, nu willen we een andere caravan kopen waar een 13 polige stekker aan zit.
Nu weet ik wel dat er verloop stekkers in de handel te verkrijgen zijn, maar het lijkt mij slimmer om er een 13-polige stekkerdoos onder te zetten.
Weet iemand misschien of dit makkelijk te doen is, want ik lees op internet dat het met de juiste kabelset een kwestie van stekkers verbinden is.
Zo, ja waar ligt de aansluiting hiervoor dan?

Heeft iemand hier ervaring mee, of weet iemand dit?

GR Jan Derk

jdvdvinne

Geplaatst door jdvdvinne (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

biged1971 (0) PRO, 14 jaar geleden

ze bedoelen dat de stekkers op de orginele stekkers worden geklikt.(dus achter de lampen)
je zult zelf nog 2 draden voor pootje 9 en 10 moeten trekken onder de auto door of binnen door naar de motor ruimte voor geschakelde en constante stroom.
als het een station is dan gaat de draad in het midden van je bumper naar binnen anders via de achterlichten

jdvdvinne (0), 13 jaar geleden

Misschien een beetje een oud topic om op verder te gaan, maar het gaat nog over hetzelfde.

Inmiddels heb ik een 13 polige jaeger stekkerdoos laten plaatsen door de dealer, alleen nu hebben ze 2 keer constante stroom
op de stekkerdoos gezet in plaats van een constante stroom en geschakelde stroom.
Nu wil ik alsnog een van de twee constante stroom draden schakelen met contact, alleen als ik weer naar de dealer ga wordt mij
gewoon weer een rekening gepresenteerd, want standaard wordt er geen relais geplaatst om een van de draden met contact mee te schakelen.
Nu wilde ik er zelf een relais tussen zetten. Ik heb gezien dat beide voedings draden onder de auto door lopen en rechtstreeks naar de accu gaan, nu was mijn gedachte om daar ergen een geschakelde voeding op te pikken voor het relais die dan vervolgens de geschakelde plus voor eventueel de koelkast gaat plaatsen.

Weet iemand waar ik deze kan oppikken?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.