Renault Laguna: stilleggen motor

Bouwjaar: 2003

Hallo,
Ik bezit een 120pk dCi versie en soms gebeurt er iets eigenaardigs : 1)als ik hem wil stilleggen komt het soms voor dat hij de neiging heeft om terug te starten, maar stopt dan toch met een schok (zoals een oude diesel van vroeger).
2) Bij zeer warm weer geeft hij soms de indruk geen trekkracht te hebben en hij maakt dan tijdens het optrekken een wat ratelend geluid.
Ook zijn de verbruikscijfers zeer wisselend ; voor hetzelfde traject van 90 km verbruik ik de ene dag 5,3 en de andere dag soms 5,8 l/100 km. Of zou dit een fout van de boordcomputer kunnen zijn?
De dealer kan alleen meten als er zich een echte storing voordoet.
Zijn er nog chauffeurs die hiervan last hebben, en hoe heeft hun dealer dit kunnen oplossen ?

Walter11898

Geplaatst door Walter11898 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

peter8765 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het kan zijn dat het afsluitventiel slecht werkt!

Walter11898 (0), 18 jaar geleden

Dank voor de reacties. Hij heeft het nu al een tijd niet meer gehad, dus zal ik het bij het volgende nazicht eens navragen.

Wok (0), 18 jaar geleden

Peter, waar bevind zich dit afsluitventiel? Bij mijn Laguna GT 1.9dci heb ik soms het idee dat de brandstofmeter verschillende waarden aangeeft zonder te rijden. Heeft dit met de ontluchting te maken. Hoe wordt het verbruik gemeten?

Dank voor je reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.