Renault Megane: stilvallen van de motor

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

hallo ik heb een megane cabrio die slaat af na een paar km zonder wat aan te geven auto aan de kant na 5min. start hij weer maar een paar km. weer het zelfde auto naar de renault garage uit gelzen niks te vinden hebben wel injectoren schoon gemaakt ,hij doet het weer dus op naar huis 500meter verder ,ja hoor hij stop weer ,nu kan ik hem starten maar na 20sec,stop die weer niet meer te starten pas na een uur start hij weer

megane cario

Geplaatst door megane cario , lid sinds 8 jaar geleden

6 Reacties

P. Kelder PRO, 8 jaar geleden

Toch een heel bekent probleem bij de Renault, vreemd dat de dealer dit niet kan vinden....

[url=http://postimage.org/image/q7kecx78j/][img]http://s13.postimage.org/q7kecx78j/untit...[/img][/url]

Vaak is het probleem de krukassensor deze bevind zich bovenaan de schakelbak.
Ook de stekker vervangen deze is los te bestellen.

Gr. paul

megane cario, 8 jaar geleden

ik ben onlangs bij een gewone auto daeler geweest bij mij om de hoek die had het ook over een sencor maar welke weet ik niet meer ik heb wolgwnd jaar een afspraak ik snap niet dat hij en jij het zo kunnen vertellen en bij de renault dealer niet maar dank je wel ik ga get voor leggen bij de gagage je hoort van mij
fijne jaar wisseling

kaleido 1 PRO, 8 jaar geleden

Andere topic was al geblokkeerd , had daar een heel verhaal over bdp sensor met tekst en uitleg neer getikt , Dhr. P . Kelder was me al voor.
Maar om een lang verhaal kort te maken , als je geluk hebt en de stekker hiervan schoon maakt , doet hij het misschien weer.
Mocht dat zo zijn , lijkt me vervangen aan te raden , als je hem zelf vervangt , let dan wel op de aansluitprocedure , draadkleur wijkt namelijk af.
Tevens zou ik alle stekkerverbindingen van de diverse componenten op de motor even nalopen en inspuiten , doet misschien wonderen.

P. Kelder PRO, 8 jaar geleden

Dit is een heel bekent probleem. Sensor en stekker vervangen en het is opgelost ;

Ook een fijne jaarwisseling....

Gr. paul

megane cario, 8 jaar geleden

dank voor jou berichtje ik ga hem even na lopen hoop dat het is

fijne jaar wisseling
gr Rob

megane cario, 8 jaar geleden

hallo Paul en ferrie
ik heb de krukas sensor schoon gemaakt en in gespoten met contact spray de stekker schoon gemaakt en ingetape gestart en een km of 5 gereden geen storring meer hoop dat dit het was maar ga toch die sensor vernieuwen voor de zekerheid en de stekker mijn dank heren gr Rob

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.