Renault Laguna: stop lampje licht op, maar auto draait zuiver

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci

vandaag vertrek ik na het werk huiswaarts, en het stop lampje licht op, toch draait de motor zuiver, heeft ook nog maar 83000km.
heb alle vloeistoffen gecontroleerd, alles blijkt in orde te zijn..........
kan dit een storing zijn in de computer ??
of moet ik naar de garage ??

pedro verl

Geplaatst door pedro verl (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

69martin (0), 9 jaar geleden

Ik zou maar naar de dealer gaan om de ecu uit te laten lezen.

Heino4267 (225), 9 jaar geleden

..... en wel héél rap!
Een STOP-lamp duidt op een veiligheidsprobleem en in principe rij je dan niet verder.
Of is je Service-indicator aan gegaan? Ook in dat geval moet je z.s.m. langs de dealer om de auto uit te laten lezen, om verdere gevolgschade te voorkomen.

RPJdeWeert (0), 9 jaar geleden

Het STOP-lampje gaat ook nooit alleen aan, altijd in combinatie met een ander lampje. De vraag is: welk lampje gaat er mee aan?

pedro verl (0), 9 jaar geleden

probleem opgelost, een hele heisa voor een fluitje van een cent................ ik had het rode lampje niet zien branden naast de "bandenspanningmeter" in het midden van het dashboard........ het orange brandde idd al een dag of 2.........dus vandaag banden grondig geblazen, en probleem opgelost.................
toch bedankt iedereen voor de reacties.

RPJdeWeert (0), 9 jaar geleden

Maar onthou de tip: oranje lampje zijn waarschuwingen waar je spoedig naar moet laten kijken, je kunt wel doorrijden. Rode lampjes is direct stoppen. Je dashboard geeft aan wat er aan de hand is.

pedro verl (0), 9 jaar geleden

bedankt, maar eind dit jaar gaat hij de deur uit, teveel problemen steken de kop op...................
- lichtjes van de bandenspanningen blijven flikkeren + geel wieletje op het dashboard, ondanks dat de bandenspanning goed is.
- als airco aanstaat maakt motor ratelgeluid tussen de 2000 en 2500t/m
- schokdemper achteraan rechts maakt kloppende geluiden in een klein putje............
- electrisch raam bestuurder gaat naar beneden per 5cm ( dus paar keer drukken alvorens gans het raam open is)
en dit voor zijn 85000km ( met carpass)........ is van 2004...... ik heb deze nu een jaar.....
- prestaties van de motor kan ik wel niet over klagen, idem zijn verbruik.........
Spijtig van al deze mankementen, heb er geen idee van hoeveel het mij gaat kosten om hem terug in orde te zetten........
iemand een idee ???????

Heino4267 (225), 9 jaar geleden

Dat raam kan je inleren door hem helemaal omhoog "te schokken" en dan de omhoog-knop nog 10 seconden vast te houden ....

pedro verl (0), 9 jaar geleden

ok, probeer ik morgenvroeg........thanks

sgm (0), 9 jaar geleden

Zou zonde om een auto met een dergelijke lage kilometerstand weg te doen. Als je een goede garage netjes die puntjes laat wegwerken, dan kun je er nog makkelijk 3 ton mee rijden. Blok is solide, alleen moet je even weten of de intercooler van het verstevigde type is. Schijnt dat de eerste series te zwak waren en bol gingen staan. Latere versies hadden een verstevigingsband.
De druksensoren kunnen de batterij leeg hebben. Kun je laten uitlezen en evt het hele systeem uitzetten. Heb je wel genoeg kilometers gereden nadat je de banden hebt opgepompt?
Airco is waarschijnlijk de magneetkoppeling, geluid achter kunnen ook de rubbers van de achterasophanging zijn. Tip: laat stuurkogels voor (alle 4) en rubbers achter in 1x doen, dan hoef je maar 1x uit te lijnen voor een perfect sturende auto. Ramen is al gezegd. Gebeurd iedere keer als je de accu eraf haalt.
Vraag anders offerte bij een paar garages en beslis dan. Modeljaar 2004 is voorbij de rampjaren. En zelfs die halen makkelijk de 3 ton.

Safrane10698 (0), 9 jaar geleden

Is een 2004 dus de intercooler is verstevigde versie. Deze auto zal je de kop niet breken als je hem gewoon bijhoud.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.