Renault Espace type IV: Storing servicelampje gaat aan

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V

Twee weken geleden bleken beide koplampen het niet te doen.

Zekeringen waren goed dus beide koplampen vervangen.

Drie dagen later gaf de auto tijdens het rijden een luide piep, het service lampje en stop gingen even aan en daarna weer uit. De motor bleef gewoon lopen en de storing was weg.
Toen we 's avonds weg wilden rijden bleken beide koplampen weer defect te zijn.
Hierna met de auto naar de dealer geweest. Daar is de accu en de dynamo nagemeten, deze bleken beide goed te ziijn. De lampen zijn vervangen door originele long life lampen.

Een paar dagen later reden we overdag, om de koplampen te sparen, met stadslicht en de mistlampen aan. Weer een piep en waarschuwingslampen aan en weer uit. Nu was één van de mistlampen kapot.

Het zelfde verhaal nog een keer waarna één stadslicht kapot is gegaan.

Omdat er gezegd werd dat dit aan een piekspanning kon liggen een beveiliging op de accu gezet gisteravond.

Vandaag met stadslicht en mistlampen weer een storing, deze bleef wat langer en verdween toen ik de lichten uit zette, Wel gingen nu alle controle lampjes aan en de ventilatie ging uit.

Daarna later op de dag nog een keer storing zonder dat er verlichting aan stond. Alle controle lampjes gingen aan. Net als de andere keren blijft de motor lopen en na twee keer uitzetten en opnieuw starten was de storing weg. Hierna weer 15 km gereden zonder probleem.

Heeft iemand een vergelijkbaar probleem gehad en hoe is dit opgelost?

Ik hoor het graag.

ACE1965

Geplaatst door ACE1965 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ofstone (0), 8 jaar geleden

Heb je hem al laten uitlezen? Waarschijnlijk zal er dan een foutmelding in staan dat de boordspanning te hoog is geweest.
Als gloeilampen echt stuk gaan door overspanning, en daar lijkt het in jouw geval op, dan moet die spanning echt behoorlijk hoger zijn geweest voor een langere tijd. Gloeilampen kunnen wel wat hebben, zeker als het maar even is. Een led daarintegen is meestal direct stuk.
Zie je ook dat de lampen feller gaan branden op moment van storing?
Mogelijk heb je ergens een slechte electrische verbinding, waardoor de dynamo af en toe een te lage spanning meet, en dus de spanning opvoert. Weet even niet of de espace van 2004 een 'normale' dynamo heeft met een ingebouwde spannigsregelaar, of dat de spanningsregelaar in EPC zit. Die EPC's durven nogal eens problemen te geven door vocht en oxidatie.
De diverse hoofdzekeringen controleren op oxidatie alsmede de stekkers op de zekeringkasten kan ook een begin zijn.
Er zijn van die goedkope spanningsmeters die je op de cigarettenaansteker aansluit. Wellicht zoiets gebruiken om te zien of de spanning in orde is tijdens het rijden.
Bedenk wel dat je een hoop electronica hebt in je auto welke ook gevoelig zijn voor overspanning en dus stuk kunnen gaan, dus hier lang mee blijven rijden is niet verstandig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.