Renault Espace: Komt niet meer in versnelling, pook compleet vrij te bewegen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Na korte rit kwam bij het optrekken de auto niet meer in de tweede versnelling. Voelde aan of de hij nog in vrij stond. De pook bleef ook niet in positie van de twee hangen. De auto in z'n drie weggereden naar een parkeerplaats.

Direct er na gebeurde hetzelfde met de 1 en achteruit. Toen de moter stilstond geprobeerd in welke versnelling ik hem nog kon krijgen maar de pook voelde compleet vrij alsof de verbinding tussen pook en versnellingsbak compleet is verdwenen.

De moter zelf draait als een zonnetje. Er kwam geen "tandenpoets-geratel" oid toen het gebeurde. Hij kwam gewoon niet meer in de versnelling. Bediening van de pook ging niet "zwaarder" en voelde ook niet dat ik iets forceerde of brak. Ik vermoed dat er iets is "losgeschoten"

Normaal onderhoud als beurten/remmen/snaartjes/e.d. Altijd zelf gedaan maar nog niet bij een Renault.
Nu heb ik de auto nog geen week, documentatie is onderweg dus op dit moment heb ik nog geen idee waar te beginnen.


Is er iemand die een dergelijk probleem met de versnelling herkent en een mogelijke oorzaak kan identificeren op basis van bovenstaande beschrijving?

arnismit

Geplaatst door arnismit (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Peter-DHZ (0), 8 jaar geleden

de espace heeft net als vele andere renault schakelkabels als overbrenging vlgs mij. waarschijnlijk is 1 van de 2 kabels gebroken of de kom van de kogel afgeschoten. dat gebeurt meestal als de schakelkabels al eerder losgenomen geweest zijn en de kracht uit de verbinding is. dat zou ik eerst checken.

arnismit (0), 8 jaar geleden

Ik heb vanochtend ook even gebeld met de Renault garage. Zou afgaande op de informatie het schakelmechaniek zijn. Zij doen niet aan repareren, Alleen aan vervangen. Het is geen goedkoop onderdeel en kort nazoek werk bevestigd dat er niet gemakkelijk een namaak te krijgen is.

Als dit eerder gebeurd is is het wellicht een zwakke plek geworden en zou het mijn inziens vaker kunnen gaan voorkomen. Ik denk dat ik voor de reparatie ga.

Mocht er meer duidelijkheid komen zal ik de topic updaten.

kaleido 1 (1835) PRO, 8 jaar geleden

Als de kabel los is van de kogel , op de kopse kant van de kogel een gaatje boren , een parkertje met een grote volgschijf hierop vast zetten en de kabel komt niet meer van de kogel af .

arnismit (0), 8 jaar geleden

Allen. De oplossing was inderdaad het schakelmechaniek.
Voor de zekerheid is het nu vervangen en de espace rijdt weer.
Of het eventueel ook verholpen had kunnen worden door een fix is onduidelijk.
Het is een relatief prijzig onderdeel vergeleken met alleen een boutje en een moertje om de koppeling weer vast te zetten. Ik denk dat het zeker zinnig is als de bekabeling en de koppeling niet versleten zijn en kan dan zeker onnodige kosten voorkomen.

Bedankt voor alle bijdragen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.