Renault Megane: storinglampje licht op bij +/- 160 km/u

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Beste mensen,

Ik heb een renault megane coupe uit het jaar 1998. Wanneer ik een keer flink door wil rijden op de snelweg en hij komt dan boven de 160 km/u dan gaat ineens het storingslampje branden. Hij gaat dan ook niet meer uit, wanneer ik bijvoorbeeld onder de 160 km/u kom. Echter wanneer ik de auto uitzet met het contact en dan weer inschakel, dan gaat ook het storingslampje weer uit.

Weet iemand wat het probleem zou kunnen zijn?

Mocht ik eventueel het probleem zelf niet kunnen oplossen, moet ik dan uitsluitend naar een renault dealer gaan. Of kan een normaal bij de bovag garage ook dit soort gegevens uitlezen?

Met vriendelijke groet, en in afwachting van jullie reacties!!

the_phenomenon

Geplaatst door the_phenomenon (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

het zou vanalles kunnen zijn, persoonlijk ga ik gelijk richting verstopte luchtfilter denken, maar om zoiets zeker te weten, kun je het beste eerst de storingscodes laten uitlezen.

Meestal weet je gelijk waar je aan toe bent.

Groeten Marcel

the_phenomenon (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik heb dus de storingscode laten uitlezen en die gaf aan dat de snelheidssensor het probleem was. De sensor is inmiddels vervangen, maar het probleem is nog altijd niet opgelost.

Iemand nog een idee?

Hans4040 (310) PRO, 16 jaar geleden

Lambdasonde.
Wanneer deze een grote hoeveelheid uitlaatgassen te verwerken krijgt gaat hij in storing.
Dit gebeurd ook als de motor lang stationair draaid.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.