Renault Megane: megane 1.6 8v slaat niet aan

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 8v

Hallo.

Zaterdag heb ik een bumper en spoiler geplaatst op een megane van een maat van mij. Toen ik klaar was sloeg de motor opeens niet meer aan. Hij gaat wel rond, maar ik heb geen vonk. Andere sleutel geprobeerd en een andere bdp sensor gemonteerd. Dat was wel een gebruikte waar de stekker de andere kant op wijst. Vraag me af of dat iets uitmaakt. Heb al wel een keer meegemaakt bij een scenic die nagenoeg hetzelfde probleem had. Hier was uiteindelijk de ecu defect. Hoop dat dat bij deze niet zo is gezien de kosten van die scenic...
Heb al wel veel gelezen over dezelfde storingen, zoals massa kabels, stekker odp sensor enz.
Iemand nog meer tips???

bedankt alvast!

nijtekaas

Geplaatst door nijtekaas PRO , lid sinds 16 jaar geleden

4 Reacties

poppekast PRO, 13 jaar geleden

crashsensor al eens ingedrukt onder de motorkap?
een rode knop misschien is die er wel uit gesprongen

nijtekaas PRO, 13 jaar geleden

nee, nog niet. waar zit die precies. Ik ben net al wat aan het zoeken geweest, en heb de brandstofpomp constante stroom gegeven, en hij sloeg meteen aan. snap alleen nu niet waarom ik eerst geen vonk had. ik krijg geen spanning vanf de ecu/startonderbrekerunit naar het brandstofpomprelais. vanaf de stekker van het relais kan ik de pomp bedienen, en ook hier heb ik constante stroom. ik neem aan dat de 2 witte kabeltjes daarop de stuurstroom zijn voor het relais, alleen weet ik niet aar ze vandaan moeten komen, en of het massa of plus geschakeld is. Als dit alles met de crash sensor te maken kan hebben, zou dat misschien wel de oorzaak kunnen zijn.

bedankt alvast voor je reactie!

poppekast PRO, 13 jaar geleden

volgens mij zit hij aan de rechter zijde als je ervoor staat vlakbij de rembekrachtiger het is een vierkant zwart blokje met een rood rubber eromheen

nijtekaas PRO, 13 jaar geleden

Het is opgesost. het was idd die sensor. nog nooit van gehoord bij dat model en dan zie ik toch zo'n 10 van die fijne renaults per week... maar zo leert men dagelijks. Erg bedankt nog, het heeft me een aantal uurtjes zoeken gespaard!

groeten martijn!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.