Renault Megane CC: Telefoonmute

Bouwjaar: 2005

We zijn telefoon in 'n Megane CC aan het zetten. Auto heeft originele Radio/cd, geen navigatie. Welke aansluiting achter op de radio is voor telefoonmute? Men wilde mij vertellen dat dit positie 3 is ( blauw/wit, naast zwarte massa), maar hier komt spanning op te staan als het licht aangezet wordt, dus dat lijkt me niet goed. Normaal is dat toch positie 6 (roze draad)? En als het de roze draad is, kan de telefoonaansluiting er dan bij aangekoppeld worden of moet de draad dan onderbroken worden? Wie weet dit?

Averdonk

Geplaatst door Averdonk (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Henri4478 (0) PRO, 19 jaar geleden

Je kan het testen door een testlampje aan te sluiten (krokodillen klemmetje aan massa) en radio aan te zetten. Dan dus op roze draad aansluiting zetten, als je de goede draad hebt gaat radio op schermpje op speech. Je kan hem er gewoon bij solderen.

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Spanningzoeker met ledje ook goed?

Henri4478 (0) PRO, 19 jaar geleden

kan zijn dat deze niet voldoende geleid. Maar je kan het proberen. Maar de draad zit tegenover de constante plus draad op die connector, je kan hem ook met een draad naar massa leggen om het te proberen. Telefoonmute schakeld namelijk naar massa om de radio uit te schakelen of op speech te zetten in jouw geval

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Juist ja. De draad tegenover constant plus is dus positie 6 en dus de roze draad. Ga het morgen testen. Die andere aansluiting (3) leek me helemaal niet goed. Info kwam wel bij 'n dealer weg..........
Bedankt alvast.

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

De boel werkt. Bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.