Renault megane-scenic: temperatuurschommeling

Bouwjaar: 1998

Op mijn motortemperatuurmeter zie ik het wijzertje geleidelijk oplopen tot ongeveer het midden en dan valt hij terug tot ongeveer een kwart (openen van de thermostaat).En dit blijft hij maar doen, niet met forse bewegingen maar heel rustig.
Dus ik dacht dat zal de thermostaat wel wezen en dus heb ik deze vervangen, maar helaas hij blijft dit doen.
Voor dit verschijnsel bleef hij redelijk steady staan vlak voor het midden.
Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn of is deze blijvende beweging niet verontrustend ?

Marojo

Geplaatst door Marojo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

rob9919 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het komt door lucht achter de themostaat en is op te lossen door de thermostaat weer te demonteren en er een heel klein gaatje in te boren zodat de lucht daar achter weg kan.

Marien7193 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het kan aan de contacten van de temp. sensoren liggen. Zitten boven thermostaathuis voor op de cil. kop. Even schoonmaken met contactspray o.i.d.

Groeten Marien.

edwin2583 (0), 18 jaar geleden

kachel radiator eruit halen en afvullen met koelvloeistof, daarna koelsysteem bijvullen en warm laten worden
heeft bij mij baat gehad, kachel krijg je namenlijk anders niet ontlucht daarna was de schommeling van de temperatuur meter over

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.