Renault Megane: Tik in blok

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i 16v K4M

Heb hier een Megane staan met een tik/ratel in het blok, bij koude en warme motor aanwezig
Het geluid lijkt boven in de kop te zitten maar geluidjes blijven natuurlijk lastig. Klant rijd er ook al een tijdje mee dus een drijfstanglager lijkt mij niet het probleem. Olie is netjes op pijl, motor loopt en trekt verder prima.
Zijn er bij deze motoren problemen bekend met tikken, kantelende zuigers, versleten nokkenassen oid?

Alvast bedankt voor de reacties

nsdj83

Geplaatst door nsdj83 PRO , lid sinds 10 jaar geleden

3 Reacties

timhoeks2 PRO, 10 jaar geleden

misschien de poellie van de inlaatnokkenas, als deze al hydraulisch verstelbaar is bij deze auto.

runtoteun PRO, 10 jaar geleden

Goedendag,

Wij hebben onlangs hetzelfde gehoord bij een iets jonger Scenic 2 uit 2003, daar zat het euvel in een hydraulische stoter die in de kleppendeksel/lagerkap zit. Ook de nok die hem aandreef was wat ingevreten, stoter en rolwiel vervangen en het probleem was opgelost.
Nou weet ik niet zeker of dit in jou blok al zit maar het is wel de moeite waard om dat uit te zoeken wanneer de tik ergens tussen cilinder 4 en 3 zit (tellen vanaf vliegwiel).

Succes ermee,

Teun

nsdj83 PRO, 10 jaar geleden

Er zit nog geen variabele nokkenas in deze motor dus dat zal het niet zijn, ik had wel een vermoeden dat het uit de nokkenassen kwam dus dat van die hydraulische stoter zou het wel eens kunnen zijn, ik krijg de auto woensdag weer binnen dan zal ik eens de nokkenassen goed bekijken. Bedankt voor de info. Ik laat nog even weten wat het is.

groeten,

Niels

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.