Renault Espace: tikkend geluid bij wegrijden

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V Turbo

Hallo,

Mijn Espace geeft bij het optrekken (rond 2500 - 3000 toeren) een tikken geluid rechts voor. Klinkt meer als tak tak tak tak......(beetje raar te omschrijven maargoed) Met proefrijden dacht ik eerst iets in de distributieriem maar deze is vervangen. Tevens spanrollen en waterpomp is vervangen.

Als hij stil staat en gas geeft doet hij dit neet. Ik dacht nog aan de homokineet, maar dan zou ik dit ook moeten horen bij het sturen. Het lijkt te komen uit de motor...maar waar....
Hoor het graag.
Bart W.

bartmargret

Geplaatst door bartmargret (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1680) PRO, 11 jaar geleden

Lekke uitlaatspruitstuk/pakking.
Je hoort het alleen als je optrekt, als je op snelheid bent en constant rijdt is het weg ?

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Is het geluid dan regelmatig? Zo ja dan kan het de binnen tripoide koppeling zijn van in dit geval de rechter aandrijfas. Bij dat toerental is ook de motor op zijn krachtigst dus ... Laat er eens een techneut mee rijden.
Verder kunnen er reactiestangen niet goed vast zitten maar dan is het geluid willekeurig .
Succes.

bartmargret (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties....

Ik ben ermee naar de garage (renault dealer|) geweest en ze herkennen het geluid niet. Advies was om niet langer ermee te rijden. Ik vermoed idd dat het de aandrijving zit omdat het alleen hoorbaar is als je rijd. (alleen 2e en 3e versnelling). Ik moet toegeven dat mn vrouw het niet hoort......ze rijd natuurlijk niet in de toeren.

Maar kan het kwaad?? Kan ik er nog mee doorrijden?? En wat zou het me kosten om te laten repareren. De dealer gaf me het advies om de auto te laten staan en te laten nakijken.......jullie weten wel wat het uurloon is.........maargoed......

Wat zouden jullie doen?....of beter wat kan ik het beste doen?

Bart

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Geluid is hier achter de PC moeilijk te beoordelen. Het is ook voor een garage niet handig om te zeggen rijd maar tot het erger wordt .
Als er wel wat los schiet weet je niet waar je kruipen moet .
Zo lang je niet weet wat het is kan je niet het gevolg inschatten .
Prijzen, daar zal je mij niet over horen en ook niet zo belangrijk. Als je zo'n auto rijdt is het comfort het belangrijkst.
LOL
Groeten.

Heino4267 (225), 11 jaar geleden

(Garage zei zo te lezen juist dat hij er NIET mee door moet rijden...)

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Hein je hebt hem door!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.