Renault Megane: toerental blijft plakken

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

hallo,
Ik ben nu twee keer met mijn auto naar de garage geweest omdat hij direct na het starten vaak weer stilviel. Het toerental viel direct na de start terug naar rond 600-500. Soms herstelde het toerental zich en bleef hij lopen , maar vaak sloeg hij af. Ook hikte hij steeds bij gas loslaten en gas geven. Bij uitlezen werd geconstateerd dat er een bobine stuk was. Die is vervangen. Na een paar dagen (of het probleem echt weg is geweest weet ik niet zeker) merkte ik het hikken weer op en ook viel hij weer stil. Uitlezen gaf nu geen storing, en de monteur gokte op een vervuild gasklephuis. Dat is zojuist gereinigd met een speciale spray.
Nu reed ik zojuist naar huis, en de motor gedraagt zich echt anders dan voorheen. Ik ben gewend dat het toerental direct reageert op wat ik doe met het gaspedaal, maar nu blijft het vaak wat langer hoog (tegen 2000) hangen, en zakt pas na een paar seconden terug naar stationair. Net of er wat blijft plakken.
Kent iemand dit? Moet ik nu weer terug (zucht)? Of moet het systeem zich weer inregelen (monteur mompelde nog zoiets), of moet die spray "drogen", ik zeg maar wat.
groeten Eveline

EvelineB

Geplaatst door EvelineB , lid sinds 15 jaar geleden

2 Reacties

Bathgate, 13 jaar geleden

soort gelijke probleem heb ik ook. Vandaag heb ik de auto uit laten lezen. Een van de bobines is wel aan vervanging toe maar voor de rest zijn er geen problemen. Glasklephuis had ik al eerder schoon laten maken maar dat leverde ook geen resultaten op. Ik heb nog steeds te kampen met hoge toeren. Stationair ongeveer 1500 rmp soms wat hoger vooral als je een stukje op de snelweg hebt gereden.(met hoge snelheden dus). Toerental blijft constant hoog en ik heb ook het gevoel alsof er iets blijft plakken.

markievandetuftufclub, 13 jaar geleden

kijk je vacuum slangen eens na lijkt alsof er een lek in zit en kijk de sensoren na voor luchttemp/ koelvloeistof temp tip: kijk ook eens op andere topics over dit probleem ik heb er al meer gezien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.