Renault Clio: Toerenteller plaatsen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 vf1357k

Kan er mij iemand vertellen welke aansluiting ik nodig heb om een toerenteller te plaatsen op een clio 1.2.
op het stuursignaal van de bobine(nr17 en 33 op elektrisch schema van inspuitsysteem) krijg je puls van 2 cilinders maar niet van 4. Op het signaal van toerentalinformatie(nr20 op elektrisch schema van inspuitsysteem) werkt het niet.Kent er iemand de oplossing??

chantal

Geplaatst door chantal (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

wedelman (0), 17 jaar geleden

Hallo Chantal,

Even een vraag van mijn kant. Heb je toevallig een 1.2 RL? Dan heb je op de tellerplaat alleen maar de snelheidsmeter en de benzinemeter. Uit jouw vraag begrijp ik dat je er andere tellerplaten in wilt hebben (uit een RN, S, Baracca of 16V). Ik heb dat probleem ook gehad, en opgelost met een ander dash of kabelboom (uit een van de andere modellen). Dan heb je meteen ruitenwissers met interval. Hoef je ook geen aparte kabels te trekken (de auto is er al op voorbereid).

Anders moet je alle stekkerblokken wijzigen, en inderdaad een kabeltje van het toerenteller-signaal doortrekken.

Als je de motorkap opendoet, zie je aan de linkerkant bij de veerpoot een aantal stekkers zitten. (in de vraagbaak staat op blz. 173 een afbeelding). De stekker met twee kabeltjes gaat van/naar de spoel BDP-gever/toerental-opname-element. De stekker met drie kabeltjes is die van de toerenteller. De meest rechtse is de voeding, de middelste de massa en de linkse is de kabel naar de toerenteller. Die moet je dan aftappen.

Ik hoop dat ik je nu voldoende op weg geholpen heb.

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Je kan natuurlijk ook een aparte toerenteller monteren want kabelbomen veranderen is natuurlijk nogal ingrijpend en gedurfd. In ieder geval is de info van Wedelman erg handig. Trouwens Wedelman; doet de achterruitwisser het al?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.