Renault Laguna: turbo

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Kan iemand mij helpen ik kan een uit Laguna 2006 met 193000km kopen nu krijg ik van verschillende mensen tehoren dat ik dat niet,
moet doen omdat er rond de 200.000km veel onkosten aan de auto gaan komen o.a. de turbo ,nu rij ik al jaren met een scenic op benzine.
en daar heb nog nooit problemen met de turbo gehad heeft zonder dat de motor uitelkaar is geweest al 260.000 gelopen.
Mijn vraag is dus klopt dit dat de turbo bij een diesel met 200.000km op is?

fryslan3446

Geplaatst door fryslan3446 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Harald4118 (0), 13 jaar geleden

Een Scenic op benzine heeft geen turbo, dus die kan niet stuk gaan.

De Laguna dci is gevoelig aan de turbo. Het kan ook zijn dat die al vervangen is. In ieder geval is het een auto met veel km en eentje die geen al te beste naam heeft. Ik zou hem enkel kopen als hij heel voordelig is.

fryslan3446 (0), 13 jaar geleden

Sorry Harald maar ik bedoelde diesel wat de scenic betreft.
Ik kan de Laguna voor 5.000,00euro kopen en hij komt direct uit de lease heeft wel zijn onderhoud gehad maar ik kan nergens zien of de.
turbo al vervangen is.

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Een diesel in de laguna uit 2006 zijn probleemloze motoren, hier zijn alle ziektes al uitgehaald. Deze lopen nog makkelijk 2 ton extra.

willyvan (5) PRO, 13 jaar geleden

en op tijd olie verversen gaat turbo veel langer mee

fryslan3446 (0), 13 jaar geleden

Iedereen bedankt voor de reacties ik durf de auto wel tekopen.

zafira2.2dti (0), 13 jaar geleden

Hallo forumleden,
ik heb hier op dit forum toch al meerdere malen gelezen dat de 1.9dci motor van renault een van de betere dieselmotors is?
Wat zeg die 2 ton dan?

Erwin2907 (0), 13 jaar geleden

@Zafira: Er zitten nog meer onderdelen aan een auto als alleen een motor...... En dan kunnen de kosten ook aardig oplopen
Het mechanische deel van de motor, daar zijn de jongens bij Renault best goed in. Maar de rand er omheen... Als je niet vies bent van een klusje af en toe kun je zo'n auto volgens mij makkelijk kopen, maar als je na 3 storingen op een jaar al wanhopig wordt zou ik hem lekker laten staan. Er zijn zat voorbeelden van probleemloze Laguna's, maar aan de andere kant zijn er ook genoeg die..... pfff...
Daar komt nog bij dat goede Renault garages op 1 hand te tellen zijn, dus als je daarvan afhankelijk bent is dat een argument op niet voor de Renault te kiezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.