Renault Scenic: Turbo fluit wel erg hard.

Bouwjaar: 2001

Heren,

Onlangs heb ik een revisie turboblower op mijn Scenid 1.9 DTI laten monteren wegens olielekkage. Maar nu na een proefrit bleek dat zodra de motor warm is hij erg stinkt naar verbrand olie of vet. Volgens de monteur komt dit door de pasta wat bij het monteren is gebruikt. Kan ik begrijpen. Als tweede hij fluit wel erg hard bij het optrekken. In het verleden heb ik dit nog nooit gehoord, ook niet toen hij nieuw was. Als ik bv accelereer van 80 naar 120 km dan hoor je de turbo fluiten, Zodra hij 120 km bereikt heeft wordt het minder. Zal er ergens een druk afstelling niet goed zijn? Ik hoorde oevrigs dat tijdens de proefrit de luchtinlaat slang ook gebarsten was?
Kijk met belangstelling uit naar een reactie.

kees

kees796

Geplaatst door kees796 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Is de intercooler nog heel???

Willem

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

abnormaal fluiten is niet normaal. ga anders even langs een daeler voor informatie

kees796 (0), 19 jaar geleden

Heb ik dus gedaan na reparatie, hij dacht dat het kwam doordat er volgens Renault geen pakking nodig is tussen de turbine en het huis? Na verloop van tijd zou dit moeten gaan dicht zitten? een vreemd verhaal vindt ik.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.