Renault Megane: uitlaat

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 8v

Zou iemand mij kunnen vertellen aan hoeveel punten de uitlaat van een renault megane in de rubbers hangt en waar betreft om een renault megane uit 1998 1.6 cabrio.
Het geval is namelijk dat de auto bij de garage is geweest voor het vervangen van een remleiding en daarvoor is mijn uitlaat eraf geweest en nu hoor ik sinds vandaag een heel erg bonkend geluid bij het stationer draaien.
De garage is het hele weekend dicht dus zou dit zelf moeten proberen op te lossen heb net al onder de auto gekeken maar zie helaas niks te donker.

hoffmann

Geplaatst door hoffmann , lid sinds 16 jaar geleden

17 Reacties

kaleido 1 PRO, 8 jaar geleden

Dan zou ik morgen nog eens kijken als het licht is.
De achterdemper hangt in drie rubbers , en loopt over de achteras heen waar hij net voor bevestigd zit met een schuifsok aan de tussenpijp , vermoed dat de uitlaat de achteras raakt.
Hans zal zo wel een plaatje sturen.

hoffmann, 8 jaar geleden

Geluid komt ook idd vanaf achter maar wat ik nog wel kon voelen is dat volgens mij me middendemper geen rubbers heeft terwel er wel bevestigingen voor zitten maar zei het al het is nogal donker.

Hans4040 PRO, 8 jaar geleden

Kijk dan eens overdag...of gebruik een zaklantaarn.
Je kan zo zien of er rubbers missen, want de beugels zitten aan de uitlaat.

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/802...][img]http://img802.imageshack.us/img802/9866/...[/img][/url]

hoffmann, 8 jaar geleden

ok dankje wel zal morgen een kijken want volgens mij mis ik de rubbers van de midden demper als ik het goed ziet op deeze tekening hoort de achterdemper dus 3 rubbers te hebben.
ik zal het morgen even laten weten

kaleido 1 PRO, 8 jaar geleden

Even niet goed geteld , is al aangepast.

hoffmann, 8 jaar geleden

Zo vandaag even onder de auto gedoken en wat bleek,het hitte schild was aan 1 kant niet vast gezet waardoor het tegen de eindemper aan duwde.
Tevens was het einde van de middendemper en het begin van de eindemper het gedeelte dus wat met elkaar verbonden word met een schuifbeugel niet goed vast gezet zodat er een knik ontstond als ik dus mijn einddemper bewoog zag je hem op dat punt heen en weer knikken.
Wat zal ik nu doen ik heb het zelf al gerepareerd omdat me vriendin vandaag met de auto moest werken en het garage bedrijf dicht is in het weekend.
Kan ik een gedeelte van mij geld terug vragen?

moderator PRO, 8 jaar geleden

Vragen kost niets. Of het wat oplevert, is nog de vraag......

kaleido 1 PRO, 8 jaar geleden

Ik weet niet in hoeverre het nu definitief goed zit, maar je kunt natuurlijk altijd terug gaan en het kenbaar maken, en tevens als er nog iets beter vast gezet moet worden , dat ze dat even regelen.

hoffmann, 8 jaar geleden

dat is waar maar goed vind het in ieder geval niet normaal

kaleido 1 PRO, 8 jaar geleden

Daarom praat erover , je weet maar nooit.

DNS Car Solutions PRO, 8 jaar geleden

Waar mensen werken worden fouten gemaakt, waarschijnlijk maakt U ook wel eens een fout(je) in uw werk,als het maar opgelost is/wordt...

hoffmann, 8 jaar geleden

ik wil hier eigenlijk geen discussie starten maar uiteraard maak ik ook foutjes maar ik zal even het hele verhaal vertellen.
auto kwam daar voor de keuring en kreeg een steekproef na de steekproef bleek de remleiding te lekken die hebben ze dus vervangen.ik wil er mee zeggen ik breng daar een auto in vrij goede conditie dat zeiden ze zelf ook nog en ik krijg er 1 terug waarvan de hele uitlaat los hangt ik noem dit dus geen foutjes meer maar gewoon nalatigheid.ik vraag me dus af en daar heb ik geen verstand van maar na reparatie word de auto dan weer gekeurd of doen ze alleen het te vervangen gedeelte en daarna is het goed want op deze manier had de auto nooit door de keuring mogen komen.
ik zal ze morgen ook even opbellen en vragen hoe hiermee om te gaan.
ben trouwens wel daar al 5 jaar klant en ben voor die tijd altijd goed geholpen dat wil ik ook wel even vermelden.

DNS Car Solutions PRO, 8 jaar geleden

Beste Hoffman;

Het vergeten om een uitlaatbeugel na te trekken kan iedereen gebeuren (is mij ook een keer overkomen) ik vermoed,niet om het goed te praten,dat de beste man de beugel handvast heeft gezet om de uitlaat te richten zodat ie niet ergens tegenaan gaat rammelen, en vervolgens weg is geroepen en misschien wel even ergens anders een handje is gaan helpen of wat dan ook en er is vervolgens vergeten de beugel na te trekken.
Ik bedoel maar te zeggen;ik kan me niet voorstellen dat het opzet is geweest...
Als je zegt hij had zo nooit goedggekeurd mogen worden heb je tot op zekere hoogte gelijk MAAR het enige afkeurpunt is gerepareerd,na reparatie van een afkeurpunt wordt niet de hele auto overnieuw gekeurd dus het is vrij logisch dat ze dit niet gemerkt hebben.
De auto is ook niet in een slechtere staat dan toen je hem daar bracht,ze zijn alleen vergeten een uitlaatbeugel na te trekken, erg vervelend, dat begrijp ik ook,maar geen waardeverminderende staat...
Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel, maar praat morgen eens met de jongens van de garage, en laat een foutje niet de 5 jaar tevredenheid in de weg staan.

Grt Dirk

hoffmann, 8 jaar geleden

uiteraard ga ik even met de jongens praten maar nogmaals ik weet niet waarom hij niet goed aan gedraaid is maar ik heb er een foto van gemaakt en een filpmje en ik denk dat hij er zelf van zal schrikken zo los de beugel zat.tevens was het ook nog eens het hitteschild waar 2 bouten vergeten waren dus naar mij gevoel was de man niet met zijn hoofd bij zijn werk wat mij nu eigenlijk het meest zorgen baat is heeft hij de remleiding wel goed gemonteerd.

DNS Car Solutions PRO, 8 jaar geleden

Als je normaal kunt remmen is hier niks mis mee,lucht of een andere fout met remmen merk je DIREKT!! Dus daar zou ik me geen zorgen over maken. Ben wel nieuwsgierig hoe dit afloopt,al heb ik een vermoeden...

Hans4040 PRO, 8 jaar geleden

Je kan het er ook bij laten...foto`s, filmpjes...wat een poespas.
Probleem is opgelost,discussie gesloten.

mvg.
Moderator Problemcar

hoffmann, 8 jaar geleden

ff laatste berichtje heb de man erop aangesproken en bood als eerste zijn excusses aan,maar kon eigenlijk niet geloven dat de uitlaat los zat ik heb hem ook aangeboden om het filmpje te mailen en hij wou dit zelf ook zo zie je maar hans poespas is soms best handig en ja ik schiet er idd niks mee op maar al is het alleen maar om de man erop te wijzen.
Zo ik maak hier nu geen woord meer aan vuil heb onderstussen al weer andere problemen aan de auto pfffttttt renault

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.