Renault Megane: Stuurkolom niet vrij

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 15 dci

Goedendag,

We zitten met het volgende probleem, als men de kaart plaatst (indicatie druk op rem), daarna op start gaat het service lampje aan en met de melding stuurkolom niet vrij.

We hebben de bekabeling van de stuurspoel (bevestigd op het stuurkolom) naar de UPC en UCH gecontroleerd, deze zijn goed. Bekabeling rond de accu gecontroleerd deze zijn ook intact.

Daarna hebben we het stuurspoel vervangen door een occasie exemplaar en hij start zonder foutmeldingen, daarna stilgelegd en indentiek hetzelfde probleem. Daar het een occasie exemplaar was, nog eentje in occasie geprobeerd, eenmaal starten, stilleggen en bij volgende start indentiek hetzelfde probleem.

Op de geel witte draad die van de UPC naar het spoel gaat komt er geen batterij spanning. Werkt ook niet als je voeding plaatst
Met de mega macs geeft de volgende foutcode : stuurkolom blokkering functie onjuist.
Stuurkolom gaat ook niet op stuurslot.

Mijn vragen zijn: hebben jullie dit al eerder meegemaakt? Weten jullie dat het spoel van het stuurslot ook in occassie kan geplaatst worden? Deze mss terug moet gelinkt worden aan juiste sleutelkaart?

Stan stilton

Geplaatst door Stan stilton (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 11 jaar geleden

Heb je geen foutcode bij die "stuurkolom blokkering functie onjuist" en uit welke computer kwam die code? UPC?

Stan stilton (0) PRO, 11 jaar geleden

Foutcode komt uit de uch, vandaag door een clip laten uitlezen, gaf als beschrijving stuurslot hoort niet bij de wagen.
Vandaag voorgesteld aan de klant om toch een nieuw stuurslot te plaatsten, wacht nog op de bevestiging

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.