Renault Megane: megane start soms niet

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 8v

Hallo allemaal na eindelijk alles gehad te hebben het volgende probleem vandaag rijd ik met de auto 3km zet hem stil kom 15 minuten later weer terug wil niet meer aanslaan.
Wat is er gedaan 1 week geleden aan de auto ecu en uch gerepareerd en nieuwe bougies en stappen motor.
De anwb erbij gehaald en kwam tot de conclusie dat brandstofpomp geen stroom kreeg en nog wat andere onderdelen kregen geen signaal bdp sensor werkt naar behoren.
Op een gegeven moment gaat hij met ze handen bij de zekeringen nabij de accu en probeert daarna de auto te starten en hij doet het ik blij kon weer naar het werk.
Ik rij nog geen 15 km en ja hoor op de snelweg doet helemaal niks meer en het mil lampje brand proberen te starten maar niet aanslaan.
ik dacht wat de anwb kan kan ik ook,ik ook friemelen er aan en er gebeurde niks dus weer anwb bellen.
De man stap in en start in 1 keer de auto dus is hij verder gaan kijken en terwel de motor draait drukt hij op de rode knop en de auto slaat af hij zei tegen mij dit hoord niet drukt hem daarna weer in en hij startte weer daarna nog een paar keer ingedrukt en gebeurde helemaal niks auto bleef betjes draaien maar nu heeft hij voor de zekerheid de bots sensor door verbonden om zo uit te sluiten of dit het probleem is.
Heeft iemand hier ervaring mee een storing aan de bots sensor gaat hierdoor het mil lampje branden?
En sluit hij nog meer af als alleen de benzinepomp?
De eerste man verdenkte de zekeringen naast accu de tweede man verdenkt de bots sensor.

hoffmann

Geplaatst door hoffmann (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

25 Reacties

kaleido 1 (1580) PRO, 11 jaar geleden

Misschien wel beide !
Het is een risico , maar de botssensor is makkelijk door te verbinden , als je het niet bezwaarlijk vind , kun dat misschien proberen en kijken wat dit opleverd.

hoffmann (0), 11 jaar geleden

de man van de anwb heeft de bots sensor doorverbonden tot nu toe geen probleem meer gehad maar goed dat zegt nog niks na 1 keer weer gereden te hebben.ik zelf heb er geen bezwaar tegen dat hij doorverbonden is maar mijn vrouw en kindje rijden er ook in inprinciepe kan het geen kwaad toch?

kaleido 1 (1580) PRO, 11 jaar geleden

In principe niet , totdat je een aanrijding krijgt !!! dan weet je of het kwaad kon.

hoffmann (0), 11 jaar geleden

het enige wat hy doet is toch zorgen dat je motor uit gaat bij een ongeluk maar in de meeste gevallen slaat je auto toch wel uit omdat je voet van de koppeling afschiet toch??

kaleido 1 (1580) PRO, 11 jaar geleden

Ik kan wel situaties bedenken , waarbij je dat geluk niet hebt , maar dit is een zinloze discussie.
Kijk maar gewoon of de storing weg blijft.
Succes.

hoffmann (0), 11 jaar geleden

helemaal mee eens kaleido,vanochtend positief naar de auto maar helaas hij wou weer niet starten weer blijft het MIL lampje branden contineu

RPJdeWeert (0), 11 jaar geleden

Ik zit te denken aan de BDP-sensor.

hoffmann (0), 11 jaar geleden

de bdp sensor is nog wel de originele vanaf begin maar volgens anwb is hij nog goed(brand dan ook het MIL lampje als deze sensor defect is) de auto gaat zaterdag weer terug naar de gene die de uch en ecu heeft gemaakt dus ik houd jullie op de hoogte

RPJdeWeert (0), 11 jaar geleden

Ja, daar gaat het MIL lampje van branden. Bij mij had hij laatst ook storingen, dan weer wel dan weer niet. BDP-sensor vervangen inclusief gemodificeerde stekker en ik merk dat de motor veel soepeler draait. Ook geen storing meer aanwezig.

hoffmann (0), 11 jaar geleden

is het ook zo dan dat hij tijdens het rijden uit kan vallen als deze sensor niet meer werkt? kan je deze sensor gewoon vervangen zonder problemen?

kaleido 1 (1580) PRO, 11 jaar geleden

Ja deze kun je zonder problemen vervangen.
Meteen de stekker mee vervangen , let wel op de kleuren komen niet overeen , er zit een papiertje bij van hoe of wat , draden solderen en krimpkous er om heen , of smelt amp s gebruiken.
BDP sensor zit boven de bak tegen het mototblok aan.

RPJdeWeert (0), 11 jaar geleden

Ja daar kan de motor van uitvallen.
Voor mijn automaat kostte die 25 euro, inclusief de nieuwe stekker. Ik heb de draden gesoldeerd, daar de meegeleverde krimpkousjes overheen en dan nog een krimpkous vanaf de stekker tot over de originele kabelhuls.
Let wel goed op dat je A op A aansluit en B op B. Er zit een duidelijke handleiding bij, dus het moet geen probleem zijn.

hoffmann (0), 11 jaar geleden

ok dankje wel alleen zit nog steeds met gedachte dat de man van de anwb zei dat de bdp sensor goed is,ik kan hem uit voorzorg vervangen mocht ie niet starten dan gaat de auto alsnog zaterdag naar de garage maar dan is in iedergeval de bdp sensor en de crash sensor uitgesloten.btw auto wil nu helemaal niet meer starten MIL brand contineu.
de bdp sensor is deze gewoon bij een automatrialen zaak verkrijg baar of beter naar de renault dealer gaan?

kaleido 1 (1580) PRO, 11 jaar geleden

Dealer , en sluit de bedrading eerst even los aan , en controleer of hij aanslaat , mocht dit niet zo zijn draadjes even omwisselen.

hoffmann (0), 11 jaar geleden

ok dankje wel voor de tip hoop echt dat dit het is pffttt anders misschien toch de ecu maar goed daar heb ik garantie op

RPJdeWeert (0), 11 jaar geleden

Ik heb de mijne bij een automaterialenzaak gehaald, is ook de gemodificeerde variant.

hoffmann (0), 11 jaar geleden

ok zal vandaag is bij brezan kijken

hoffmann (0), 11 jaar geleden

zo net mijn bdp sensor(krukas sensor) vervangen maar helaas geen resultaat auto start nog steeds niet en MIL brand nog steeds vrees toch weer de computer

RPJdeWeert (0), 11 jaar geleden

Laat hem dan maar eens uitlezen. Als het MIL brandt dan moet er een foutcode opgeslagen zijn.

hoffmann (0), 11 jaar geleden

hij word zaterdag opgehaald door de gene wie de ecu gemaakt heeft ecu heeft ook nog garantie als hij het weer doet zal ik het hier melden

hoffmann (0), 11 jaar geleden

helaas kon de auto vandaag nog niet opgehaald worden wordt waarschijnlijk maandag.nu wil ik zelf nog iets checken bij de ecu omdat in beide gevallen de man van de anwb met zijn handen bij de zekeringen zat en daarna starten.op welke contactn komt er op de ecu stekker allemaal 12v binnen zowel geschakeld als constant

kaleido 1 (1580) PRO, 11 jaar geleden

De bedrading van de bdp sensor zit wel goed ?

hoffmann (0), 11 jaar geleden

ja die zit 100% goed

hoffmann (0), 11 jaar geleden

niemand die weet op welke punten 12 volt binnen komt?

hoffmann (0), 11 jaar geleden

hallo allemaal even een update auto is vandaag opgehaald en bleek een defecte ecu te deze is nu vervangen voor een ander allemaal onder garantie ook de sleepkosten.
bedankt allemaal voor het mee denken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.