Renault Megane: km teller/toerenteller doen raar..

Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dti

ik heb een renault megane 1.9dti uit 2000

de km teller word onjuist aangegeven als ik rij begint ie te verspringen dan kan het zo zijn dat op externe navigate ik 120 rij en de km teller van de auto 100 of zelf 240 aangeeft en hij loopt als ie hoger is als wat ik egt rij ook niet meer trug na 0

je ziet de teller dan ook springen

ook heb ik het gehad met de toerenteller dat deze er 2000 toeren boven hetgeen zat van wat het daadwerkelijk was

hij heeft het ook bij beide gelijk fout aangegeven maar ook toerenteller niet goed en km wel goed en allebei foute weergave en nu is sinds een paar dagen alleen de km teller die het continu verkeerd aangeeft

is er iemand die een ideei heeft wat dit kan zijn?

ohja de dagteller enzo doen het wel gewoon

alvast bedankt

berrie31

Geplaatst door berrie31 , lid sinds 8 jaar geleden

3 Reacties

Heino4267, 8 jaar geleden

Wat doet de zelfdiagnose functie van je dashboard (= op contact zetten met de knop van de boordcomputer op de stuurstengel ingedrukt)?
Wijzen je meters dan wel goed aan?

Hereaux, 8 jaar geleden

Als de meters niet stabiel (rustig) meten is het een spanning probleem, als bijvoorbeeld de accu defect raakt gaan je meters ook op niets af heen en weer. Zou ook de sensor kunnen zijn. Of je bedrading is niet in orde (vocht, nat).

Heino4267, 8 jaar geleden

Joehoe ... Berrie?

Als je de zelfdiagnose van je instrumentenpaneel uitvoert, weet je meteen waaraan het ligt.
Als je vermoed dat het toch in het instrumentenpaneel zit, kan je het demonteren en de stekkers er een keertje af en op doen. Als het dan nog neit werkt, kan je het instrumentenpaneel (laten) opsturen om het te laten repareren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.